Безпилотният товарен автомобил TuSimple измина 128 км натоварен трафик без водач зад волана

Offnews Последна промяна на 31 декември 2021 в 10:51 162 0

201911011425

Калифорнийският стартъп TuSimple с основна дейност автоматизация на товарния транспорт, демонстрира готовността на своя автопилот за самостоятелна работа. Безпилотният камион на компанията без човек в кабината измина 128 км по един от най-натоварените маршрути за товарни превози в западната част на САЩ. Безпилотният товарен автомобил преодоля това разстояние за около 80 минути Експериментът бе проведен на пътища за общо ползване и приключи без каквито и да било забележки.

При подготовката на курса стартиращата компания не е избирала леки и безлюдни трасета. Точно обратното, TuSimple са решили автономният товарен автомобил да премине по шосе I-10, което е едно от най-натоварените, започва от Лос Анджелис, Калифорния и приключва в Джаксънвил, Флорида. По подобен маршрут ще се движат в бъдеще автономните камиони на TuSimple, след като компанията комерсиализира своята дейност.

Автономният товарен автомобил се е движел при благоприятни климатични условия, но през нощта. Тестовете са започнали в 21 часа вечерта. Безпилотният камион е преминавал по градските улици и шосета, прекосявал е рампите, спирал е на светофарите, престроявал се е и е отстъпвал пътя на аварийните служби.

Според изискванията по безопасност, автономният товарен автомобил  е следван от полицейска кола, движеща се на разстояние не по-голямо от 1,5 км. Освен това, пред и зад камиона е имало оператори - служители на компанията, които са наблюдавали за евентуални аномалии в поведението на автопилота. Но той е изминал целия маршрут без каквито и да било отклонения и забележки.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !