Audi с нова концепция за бързи зарядни станции

Offnews Последна промяна на 21 май 2021 в 14:07 5163 0

Audi pilots concept for quick charging

Audi представи концепцията си за премиум хъб за бързо зареждане на електромобили. С това решение собственици на моделите на компанията могат да правят резервации за зареждане при мощност до 300 kW.

Въпросните станции ще бъдат захранвани от литиево-йонни батерии, които на свой ред ще бъдат зареждани през нощта. По този начин няма да се въздейства върху баланса на електропреносната мрежа в регионите, в които са инсталирани.

От компанията планират да въведат пилотно концепцията си през лятото в Германия. Audi ще пусне 20 изцяло електрически модела през идните години. За да се постигне успех с разпространението им ще е нужна и съответната инфраструктура за зареждане.

На теория зареждането на хиляди електромобили едновременно може да доведе до хаос в преносната мрежа. Освен това е възможно да няма и адекватна инфраструктура за зареждане, която да поеме всички електрифицирани коли.

Концепцията на Audi може да се справи с някои от предизвикателствата. Зарядните ще са под формата на контейнери с втора ръка батерии, които ще могат да съхраняват до 2.45 MWh. По този начин ще могат да се зареждат едновременно до шест коли при мощност 300 kW.

От Audi отбелязват, че хъбовете ще могат да бъдат транспортирани и адаптирани бързо и в зависимост от локацията. Всяка станция ще включва премиум ложа с храна и напитки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !