Американски конгресмен предлага необичаен подход за справяне с климатичните изменения

Offnews Последна промяна на 11 юни 2021 в 11:45 5052 0

Louie_Gohmert

Американският конгресмен Луи Гомерт предложи необичаен подход за справяне с климатичните изменения. Според него ако се промени орбитата на Луната, това ще промени и времето на Земята.

Конгресменът се позовава на политика Джим Брайденстайн, който твърди, че орбитата на Луната се променя леко. Според него, ако успеем да променим хода на лунната орбита или този на земната около слънцето, това ще има дълбоки последствия за климата.

Гомерт е известен с нежеланието си за въвеждане на каквото и да е законодателство в областта на климата. Американската космическа агенция NASA обаче се дистанцира от предложението на американския представител.

"Миналите климатични промени, предизвикани от малки вариации в положението на Земята спрямо Слънцето, известни като орбитални цикли, се случват в продължение на десетки хиляди години" - посочват от агенцията. „Тези орбитални цикли не произвеждат промените, които наблюдаваме в нашите сателитни и повърхностни климатични записи, включително бързо затопляне и нива на въглероден диоксид, които са безпрецедентни от милиони години“ - допълват още от NASA.

Научните доказателства показват, че човешките емисии на парникови газове, главно чрез изгаряне на изкопаеми горива, са движещи фактори за климатичните промени в момента.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !