Обединеното кралство се готви да издаде първия правителствен NFT

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 10:47 2100 0

NFT

Министърът на финансите на Обединеното кралство Риши Сунак възложи на Кралския монетен двор да разработи и издаде свой собствен незаменим токен (NFT). Тази инициатива е част от глобалния план на Великобритания за създаване на публична инфраструктура за движението и обмена на цифрови активи. Националният NFT на Кралския монетен двор трябва да излезе на пазара през третото тримесечие на тази година.

По време на специално организираното събитие, посветено на развитието на финтех технологиите, Сунак заяви, че разработването на правителствен NFT демонстрира далновидния подход на Обединеното кралство към преминаване към финансиране с помощта на блокчейн. Министърът не съобщи повече подробности за предстоящия проект, като само отбеляза, че съвсем скоро ще бъдат съобщени нови детайли, а самите токени ще се появят това лято.

Малко по-късно икономическият министър Джон Глен съобщи нови подробности за плановете на Великобритания относно цифровите активи. Според Глен, стратегията на правителството включва по-строг контрол върху криптовалутите, разработването на държавен стейбълкойн, обезпечен с фиатните пари на Великобритания, и създаване на  регулаторна рамка за "парите от ново поколение". В същото време британските власти не възнамеряват да възпрепятстват развитието на криптовалутите -  регулаторните органи обещават внимателно да следят динамиката на пазара и бързо да се адаптират към съответните тенденции.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !