Mastercard разширява покритието на Google Pay в Европа

Offnews Последна промяна на 17 ноември 2020 в 15:30 4523 0

От 11 ч. днес Mastercard разширява услугите си в мобилните плащания с Google Pay за притежателите на карти в Австрия, България, Естония, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Холандия, Португалия и Румъния, на определени издатели партньори.

С Google Pay потребителите с Android устройства могат да използват смартфоните си, за да правят безконтактни, сигурни, бързи и удобни покупки във физически магазини, както и онлайн.

Mastercard предоставя тази услуга в сътрудничество с международни банки и финтех компании, издатели на Mastercard карти, като Banca Transilvania, Bunq, CEC Bank, Curve, LHV Pank, Monese, N26, Revolut, Swedbank, Unicredit Bank Romania, and Viva Wallet и други. Наравно с тях, у нас новата услуга е достъпна и за потребителите на мобилен портфейл phyre на българската технологична компания Paynetics. Иновативният white labeling модел, който компанията и Mastercard са изградили, предоставя готова инфраструктурна екосистема за мобилни приложения, която осигурява лесно и бързо въвеждане на решението от партньорите на Paynetics в България и Великобритания. Благодарение на тази екосистема, портфейлите остават съвместими помежду си и картодържателите споделят средства свободно.

След началото на пандемията, безконтактните трансакции в цяла Европа нараснаха с близо 80%. Тъй като потребителите започнаха да използват по-малко пари в брой, мнозина приеха безконтактните разплащания като безопасна, удобна и бърза опция – промяна, която се очаква да устои на времето. Новото представяне на Google Pay е пример за продължаващия ангажимент на Mastercard да внася иновации, които опростяват ежедневието на хората и правят плащанията още по-сигурни.

За да се извършва плащане не е необходимо потребителите да свалят мобилната апликация от Google Play, а единствено да използват вградената в операционната система функция за плащане, като изберат бутона „Добавяне към Google Pay“ в участващите приложения за мобилно банкиране, за да добавят своята Mastercard.

След като картата им е добавена, потребителите могат да използват телефона си, за да плащат навсякъде, където се приемат безконтактни трансакции: магазинна мрежа, в сферата на услугите, фестивали и др. Мобилното приложение не е необходимо да бъде Google Pay и мобилното приложение не изискват да бъдат отворени и не се изисква интернет връзка. С приложението, потребителите могат да плащат над предварително зададения лимит за безконтактни трансакции, като отключат телефона си, преди да извършат плащането.

Сигурност на данните

Свързването на карта Mastercard с Google Pay внася допълнителна сигурност чрез технологията „Токенизация“ на Mastercard. Teхнологията на Mastercard защитава информацията за притежателя на картата, като замества номерата на сметките с „токен“ – уникален алтернативен номер на карта. Токенизацията намалява злоупотребите, свързани с електронни плащания, като прави трансакциите по-сигурни, включвайки динамичен компонент към всяко плащане. Когато потребителят използва мобилното си устройство при трансакция, на магазина се предоставя токенът, а не реалния номер на картата. За потребителите и търговците на дребно всяка покупка, направена с Mastercard през Google Pay, предлага всички предимства и сигурност на трансакция с физическата Mastercard.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !