Системата за бизнес анализи Tableau за десета поредна година е сред лидерите при BI софтуера

Offnews Последна промяна на 08 април 2022 в 18:44 504 0

Tableau-2021.1

Аналитичният софтуер Tableau отбелязва своята десета година сред лидерите при системите за бизнес анализ и визуализация на данни. Това сочи класацията Gartner Magic Quadrant for Analytics & Business Intelligence Platforms, която всяка година дава безпристрастна и независима оценка на софтуерните решения в този сегмент.

Акцент в класирането тази година е способността на BI (Business Intelligence) системите да помагат на хора без специфични технически умения да изучават, анализират и моделират важната за тях информация, помагайки им да вземат ефективни решения. Именно с такива широки възможности за анализ на информацията и лекота на работа се отличава и аналитичната система Tableau, която е дългогодишен лидер в класацията.

От миналата година софтуерът предлага на своите потребители нови възможности за интеграция със Slack, нови AI функционалности и още по-широк достъп до Ask Data – интелигентна функционалност, която позволява на потребителите да задават въпроси към данните на естествен език. В добавка BI системата разполага с VizQL технология, която позволява изграждането на визуални анализи без нужда от код или специфични технически умения. Разширяването на екосистемата с Tableau Exchange, от своя страна, прави визуалните анализи с Tableau по-лесни и по-бързи от всякога. Тя представлява галерия с голямо разнообразие от предварително подготвени набори от визуализации и вертикални решения.

“Позиционирането сред лидерите в Gartner Magic Quadrant за пореден път подчертава предимствата на Tableau пред останалите решения в един сектор, който ще има все по-ключово значение за бизнеса в бъдеще. BI системата се развива непрекъснато и скоро предстои анонсирането на нови функционалности, които ще помогнат на още повече хора да използват по-пълноценно данните в своята дейност и да ги превърнат в печеливши решения и действия ” – споделя Даниела Димова, Маркетинг експерт от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичния софтуер за България.

За желаещите да се запознаят отблизо с Tableau, от 18 до 20 май предстои провеждане на практическо обучение, което запознава с основите на работата с тази софтуерна платформа и добрите практики при изграждането на отчети и визуални анализи. Повече за обучението можете да научите на https://team-vision.bg/obuchenie-za-rabota-s-tableau/

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !