Releva е големият победител в Startup World Cup Bulgaria

Финалът на конкурса се проведе непосредствено след конференцията Digital4Sofia

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2023 в 16:35 168 0

Releva Final

Снимка Digital4Sofia

Releva е големият победител в Startup World Cup Bulgaria

Българският победител на националния квалификационен кръг на конкурса Startup World Cup се казва Releva. Той беше излъчен снощи, на 13 юни, в Interpred WTC по време на финалната гала вечер и като част от събитието Digital4Sofia. Освен купата, младите предприемачи спечелиха възможността да представят страната ни на световния финал в края на тази година в Сан Франциско, с осигурено пътуване до там от организаторите.

Екипът на Releva създава онлайн платформа за потребителско преживяване, която повишава приходите на онлайн бизнесите, чрез силни връзки и емпатия с потребителите.

Повече от 40 стартъпа взеха участие в тазгодишното издание на събитието, като само десетте най-добри получиха възможността да представят своите идеи на живо пред журито и гостите на събитието. Официалната гала вечер беше открита от Преслав Бобев, председател на Европейската асоциация на дигиталните експерти и Христо Етрополски, заместник-изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

"Рецептата за успех за българската стартъп екосистема е когато всички ние държавната власт, местната власт, представителите на бизнеса, браншовите организации работим заедно и обединим усилия“, коментира Христо Етрополски.

Наградата на Releva връчи Любомир Атанасов, управляващ партньор в Internet Media Group и организатор на конкурса. Той поздрави екипа за успеха и им пожела да се върнат победители и от Америка.

Конкуренцията в конкурса Startup World Cup Bulgaria 2023 беше по-силна в сравнение с предишните издания, а участниците тази година бяха по-амбицирани. На второ и трето място се класираха Scios и Quandoo. Scios е платформа за стратегически решения. Технологията на продукта комбинира изкуствен интелект с основни принципи от поведенческата икономика, а Quandoo е българска SaaS платформа, която предоставя дигитални инструменти позволяващи на хотели и места за настаняване да получават директни резервации, както и да оптимизират техния онлайн маркетинг и работата с различни канали за дистрибуция.

Третото издание на събитието Digital4Sofia: „Иновации в онлайн търговията и разплащания" се проведе непосредствено преди началото на Startup World Cup Bulgaria. Конференцията беше открита от Генчо Керезов, заместник-кмет по "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" на Община София и Любомир Атанасов. Програмата на събитието представи водещи експерти, предприемачи и иноватори, които превърнаха конференцията в платформа за споделяне на знания, добри практики и иновативни решения в сектора.

"Вашата екосистема прави моята работа в Столична община трудна и предизвикателна. Трудна, защото задавате тона на потребителското преживяване, потребителските изисквания към нещата, които ползват", обяви зам.кметът Керезов по време на откриването.

Той допълни, че техните потребители и граждани на столицата прехвърлят тези очаквания върху администрацията. Както и, че е отговорност на Столична община да чува това, за да предлага качествени продукти и услуги на жителите на София.

"Работата на всеки един от нас в тази зала дава възможност на хората да работят лесно и да имат по-ефективен и удобен начин на живот", коментира още Керезов.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !