Официално: Amazon купува филмовото студио MGM за 8,45 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 26 май 2021 в 18:07 5047 0

amazon-buys-mgm-2021

Слуховете за възможното закупуване на студиото MGM от компанията Amazon се оказаха абсолютно верни. Търговския гигант, ръководен от Джеф Безос, се е договорил за закупуването на филмовото студио за сериозната сума от почти 9 милиарда щ. долара.

Преговорите за осъществяване на покупката са вече приключили и точната сума на сделката е 8,45 милиарда щ. долара. За Amazon това е втората по големина покупка след дадените 13,7 милиарда щ. долара  за придобиването на мрежата Whole Foods през 2017 година.

Amazon вече официално обяви, че ще помогне на MGM да запази своето ярко наследство, като ще предложи каталога на класическите филми на студиото на по-широк кръг от зрители. Да напомним, че стрийм услугата Amazon Prime има над 200 милиона активни абонати. Компанията обеща в бъдеще да поддържа основния вид дейност на MGM - създаването на качествени филми и сериали.

Филмовото студио MGM разполага със солидна колекция от изключително успешни франчайзи, включително Джеймс Бонд, Роки, Робокоп, Розовата пантера и още много други. Каталогът на MGM включва над 4000 много добри филма, включително хитови заглавия като Мълчанието на агнетата, Великолепната седморка, сериалът Старгейт и т.н.

Финансовите експерти от Уолстрийт оценяваха MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) само на около пет, максимум шест милиарда щ. долара. Явно представителите на едно от най-големите филмови студия са успели да убедят Amazon, че ценността на MGM е по-висока.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !