Huawei Roadshow 2022 – Електронно образование и управление

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 12 юли 2022 в 17:13 3084 0

Huawei Roadshow 2022

Снимка Huawei

Huawei Roadshow 2022

Дигиталния решения за образованието, бизнеса и града представи технологичното звено на Huawei в България. Те бяха демонстрирани в специално отделена пътуваща експозиция, в която можеха да се видят различните системи за облачни услуги, които предлага китайската компания. Инициативата се проведе в началото на юли пред Народния театър „Иван Вазов“ в София, като част от Huawei ICT Roadshow 2022. Пътуващото изложение бе за първи път в България и преминава сред повечето страни от Централна и Източна Европа.

В камиона бяха разположени последните иновативни решения, посветени на трансформацията на дигиталното образование, както и за сфери като електронно правителство, финанси, ISP и електроенергия.

„Идеята на Huawei Roadshow е да насърчи откритите дискусии, да сподели знания и да даде на всички представа какво ще представлява бъдещето”, Коментира Тери Ли, главен директор на Huawei Technologies България. „Huawei активно подкрепя растежа на българските общности и предприятия и демонстрира как иновациите на компанията могат да допринесат за това“, допълни той.

Дигиталното образование на фокус

Централно място в камиона на Huawei Roadshow заема панела за дигиталната класна стая. То е и решението, което може най-лесно и практически да се демонстрира, докато останалите разчитат на симулации, анимации и модели. Хардуерно това е огромен 75-инчов екран, който дублира възможностите на дигитална черна дъска и „учителски хъб“ при дистанционно или хибридно обучение.

Като се използва за бяла или черна дъска, тя разполага с доста добрата функция да разпознава ръкописен почерк и да го визуализира в добре форматиран дигитален текст. Не успях да тествам дали работи на български, но английският се оказа доста в разчитането дори на трудни почерци като моя. Същото важи и за различни фигури, които дори нарисувани леко накриво, софтуерът ги разпознава и „коригира“.

Екранът има вградени няколко камери и насочени микрофони. Вграденият софтуер за видеоконферентна връзка може да разпознае от няколко души в обектива, кой говори най-много и да концентрира вниманието към него. Системата е интегрирана в платформата Windows 10, като устройството идва с готов лиценз за нея.

За смарт управление

Следващата част е насочена към цялостни облачни решения за управление на умни градове и институции. В общи линии те разчитат на комбинацията между сървъри и системи за съхранение и различно мрежово оборудване, като суичове, рутери и безжични усилватели.

Сред демонстрациите, които бяха повече под формата на презентации, анимации и модели, бяха автоматизирана система за извънредни ситуации в градска среда, свързани системи за логистика, финанси и др. По-интересната демонстрация беше за връзка при произшествия между институциите в градска среда. Решението работи по подобие на идеята на Европейската комисия за налагането на eCall – автоматизирана система вградена в колите, която се активира при ПТП. Системата на Huawei е сходно, но компанията предлага изграждане на всички компоненти, включително и софтуерната интеграция.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !