Един единствен случай на заболяване от COVID-19 доведе до нов локдаун в Нова Зеландия

Offnews Последна промяна на 18 август 2021 в 17:32 362 0

New Zealand Locks Down after One COVID-19 Case

58-годишен мъж от нова Зеландия даде положителна проба при тест за COVID-19. Местните медици са на мнение, че това е изключително заразният делта вариант. На човека не бе разрешено да напуска страната, а този случай бе достатъчен за новозеландските власти да обявят тотален локдаун за цялата страна.

Статистиката на заразявания от новия коронавирус в Нова Зеландия показва, че всички нови случаи на заболяване от COVID-19 са свързани с пресичане на границите на страната. Ето защо заразяването на този мъж, който не е напускал територията на държавата, се възприема изключително сериозно. Това може да стане причина за разпространението на тази ужасна инфекция в цялото общество.

"Това означава, че отново трябва да предприемем всички възможни мерки за спирането разпространението на новия коронавирус. Ние вече знаем какво може да се случи, ако не се справим с избухването на ново огнище на тази болест. Имаме само един шанс и не бива да го пропускаме" - заяви премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн. Ето защо тя веднага реши да започне с възможно най твърдите карантинни мерки, а след това в зависимост от ситуацията да ги намалява.

Сега новозеландците могат да напускат домовете си само за физически упражнения, за закупуване на необходимото от хранителните магазини, за оказване на медицинска помощ и за COVID-19 тест. В тази страна са ваксинирани малко над 18% от населението, като за всичкото време от началото на пандемията бяха регистрирани само около 3000 случая на заразяване с новия коронавирус, като от COVID-19 са починали 26 души.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !