Facebook, Instagram и Messenger се сринаха глобално за половин час

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 05 март 2024 в 18:01 242 0

Facebook

Снимка Solen Feyissa/Unsplash

Facebook

Масов срив на глобално ниво на повечето основни приложения и социални мрежи в Meta беше отчетен вечерта на 5 март. Facebook, Instagram и Messenger първо разлогнаха всички потребители, не позволяваха повторно логване, а след това станаха напълно недостъпни. Проблемът е масов и засяга множество региони.

Първоначално всички потребители са били разлогнати от профилите си във Facebook и Instagram. След опити да се въведе наново паролата, дава съобщение, че е невалидна, а след смяната ѝ с код за верификация – грешка. Instagram вече позволява логване, но фийда не работи. Facebook и Messenger все още не са достъпни и сайтовете и приложенията дават мрежови проблеми или изобщо не се свързват.

Връщането онлайн на Instagram е добър сигнал, че се работи по въпроса, защото от компанията за момента не са излезли с коментар. Невъзможността да се логва в останалите социални мрежи обаче може да създаде опасения за пробив на лични данни или загубата им. След над половин час срив, всички платформи постепенно възобновиха работа и вече пускат потребителите до техните профили. Все пак препоръчваме профилактична смяна на паролите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !