Световната конференция за разработчици WWDC 2024 на Apple ще се проведе на 10 юни 2024 г.

Стефан Николов Последна промяна на 27 март 2024 в 18:14 289 0

WWDC2024

Снимка Apple

Световната конференция за разработчици WWDC 2024 на Apple ще се проведе на 10 юни 2024 г.

Apple официално обяви, че ще проведе своята Worldwide Developers Conference 2024 (WWDC 2024) през месец юни. Събитието ще започне на 10-ти юни, а в рамките на встъпителната презентация компанията ще представи бъдещите нови функции на собствените си операционни системи, включително iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS и visionOS.

"Ние се радваме, че ще бъдем съорганизатори на тази седмица на представяне на изключителни технологии заедно с разработчиците от целия свят. WWDC е посветена на споделянето на нови идеи и иновативни инструменти и ресурси, които ще дадат възможност на разработчиците да постигнат още по-големи успехи", каза Сюзън Прескот, вицепрезидент на Apple за връзки с разработчиците.

Ръководителят на глобалния маркетинг на Apple Грег Джосуак в анонса на тази конференция за разработчиците загатна за това какво ще представлява събитието: "Ще бъде абсолютно невероятно!". Особеното тук е, че главните букви в думите "Absolutely Incredible" създават представа за AI - изкуствен интелект.

Обикновено компанията оставя най-значимите си анонси за есента, но тази година това може да се промени. Според слуховете Apple харчи милиони долари всеки ден, за да обучава собствените си модели на изкуствен интелект, съобщават редица информационни агенции. Има и съобщения, че компанията може да делегира функциите на облачния изкуствен интелект на Google, OpenAI или да използва решенията на Anthropic. В същото време корпорацията от Купертино възнамерява да остави собствения си генеративен изкуствен интелект да работи директно на устройствата. Тоест локално, без използване на електронен облак. Според Bloomberg компанията Apple може дори да отвори своята екосистема за AI разработчици от трети страни с цел по-тясна интеграция в своите собствени устройства.

Интересно, че на разработчиците бяха изпратени покани за участие във WWDC 2024 с надпис Save the date (Запишете датата), с което Apple настоятелно препоръчва на всички добре да запомнят тази дата.

Поканата в стил Save the Date, изпратена до разработчиците, подчертава значението на събитието не само за тези, които работят директно с продуктите на Apple, но и за по-широката технологична общност. WWDC обикновено служи като платформа за представяне на нови технологии и практики за разработка, които ще определят посоката на IT индустрията в близко бъдеще. Apple също така създаде специална уеб страница, на която разработчиците могат да се регистрират. Избраните ще могат да присъстват офлайн на събитието в Apple Park. За всички останали предаването ще бъде достъпно онлайн.

Сред обещаните актуализации на операционните системи се очаква да бъдат възможността за преместване на иконите на приложенията навсякъде по работния плот на iPhone, което ще позволи на потребителите да се връщат към предварително позиционирани области, както и нови функции за възможност за пълноценна работа за хора с увреждания. На миналогодишната WWDC бяха представени слушалките Vision Pro, уиджетите за работния плот на macOS, функцията StandBy на iOS 17 и други софтуерни функции. Откриването на конференцията ще бъде стриймвано в приложението и уеб сайта Apple Developer, както и в YouTube.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !