Samsung започва разпространението на Galaxy AI за по-стари смартфони

Стоян Ненов Последна промяна на 28 март 2024 в 16:56 431 0

Galaxy AI

Снимка Samsung

Заедно с тях на разположение ще е и функцията Circle to Search на Google

От 28-ми март т.г. Samsung започва разпространението на Galaxy AI и за по-старите си смартфони и таблети. Платформата идва като част от мащабната актуализация One UI 6.1, съобщава SamMobile.

Galaxy AI дебютира по-рано тази година, като е част от софтуерния пакет за Galaxy S24. Samsung обяви, че иска да направи платформата достъпна за 100 млн. от своите смартфони в рамките на 2024 г. и за целта ще я предложи като актуализация и за някои от по-старите си модели, чийто хардуер е съвместим.

Първи в списъка са миналогодишните флагмани. Това са цялата серия S23, включително S23 FE, както и сгъваемите Z Flip5 и Z Fold5. Galaxy AI ще е достъпен и са таблета Tab S9. Очакванията са скоро Samsung да обяви и следващата група модели, които ще получат изкуствения интелект. Вероятно компанията първо ще изчака малко, за да види как ще се справи платформата с първата вълна инсталации и увеличения брой потребители.

Samsung казва, че ще предложи пълния набор функции и възможности на Galaxy AI. Това включва генеративното редактиране на снимки, превод на разговори в реално време, транскрибиране и резюмиране на гласови записи, резюмета на бележки и интернет страници. Потребителите ще могат да използват и Chat Assist за превод и редакция на чат съобщения.

На разположение ще е и функцията за генериране на уникални „тапети“ за началния екран по ключови думи. Потребителите ще могат да се възползват и от пълен набор функции за управление на AI, включително възможност да се блокира онлайн обработката на данните. Това ще ограничи работата и на някои от функциите.

Освен това на разположение ще е и функцията Circle to Search with Google. Тя позволява търсене на всякаква информация и съдържание, което е изобразено на дисплея на телефона във всеки един момент, независимо от приложението. Подобрения има и в търсачката на галерията на телефона и др.

One UI 6.1 идва и с доста други подобрения. Сред тях са повече уиджети за заключения екран, персонализирани аларми и календари. Има повече опции за настройка на календарите, отличаване по цвят за определени събития и др.

Направени са и подобрения в сигурността. One UI 6.1 въвежда поддръжка на Passkeys – алтернативата на паролите, като вече потребителят ще може да използва биометрична автентикация, за да влиза в сайтове, които поддържат passkeys. Условието е да се използва браузърът Samsung Internet.

Друга новост са 3 режима за защита на батерията. Стандартният ще поддържа заряда на батерията между 95% и 100%. Адаптивният ще научи навиците на потребителя и ще паузира зареждането по време на сън, като ще довършва процеса малко преди събуждането му. Третият е наличен и в момента – да се ограничи зареждането до 80% за максимум защита.

One UI 6.1 ще предложи и множество по-дребни подобрения в интерфейса. Сред тях са отваряне на всички минимизирани приложения наведнъж, повече информация в уиджета на времето, по-лесен достъп до ефектите по време на видео разговори и др.

Актуализацията ще започне да пристига от днес за всички потребители на споменатите смартфони по целия свят. Възможно е за някои от тях да се забави с няколко дни.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !