Office 2024 ще е следващото поколение самостоятелен пакет за продуктивност

Павлин Луканов Последна промяна на 21 март 2024 в 15:21 654 0

Microsoft Office 2024

Снимка Microsoft

Microsoft Office 2024

Пакетът с приложения на Microsoft Office е популярно решение за продуктивност от много години насам. В последните няколко години обаче компанията започна все повече да налага решенията си като услуга и с абонамент, а не като еднократна покупка. Така например потребителите могат да вземат абонамент за облачната услуга за продуктивност Microsoft 365, която включва и познатите ни решения от Office.

В този ред на мисли, миналата седмица компанията обяви, че скоро ще започне да предлага версия за предварителен преглед на Microsoft Office 2024. Това е следващото поколение на Office пакета, което може да бъде закупено еднократно. Подобно на предходния Office 2021, Office 2024 ще бъде част от Long-Term Servicing Channel (LTSC) услугата на Microsoft, която е насочена към ИТ администратори и потребители, които предпочитат стабилността и предсказуемостта пред постоянното променяне на функционалности и възможности.

Разбира се от компанията не пропускат възможността да покажат, че предпочитат потребителите да използват абонаментния подход и да преминат към Microsoft 365. Това е така, тъй като Microsoft определят Office 2024 като специализиран продукт, който компанията продължава да поддържа за използване в изключителни условия. И напълно в тон с опитите си да отблъсне потребителите, компанията ще увеличи цените спрямо Office 2021 с до 10% за бизнес потребители, а като официална причина за поскъпването се посочва подкрепата за постоянна иновация в това нишово пространство. Добрата новина за крайните потребители е, че за тях цената няма да бъде повишена.

Office 2024 ще получава поддръжка и поправки за сигурността в продължение на пет години от дебюта си. Премиерата на новия пакет за продуктивност ще е по-късно през годината, заедно с новата LTSC версия на Windows 11. От компанията споделиха и намеренията си да пуснат поне още една самостоятелна версия на Office в бъдеще.

Трябва да отбележим, че поддръжката на Office 2021 ще продължи до октомври 2026 г., което означава, че поне в близко бъдеще няма да е необходимо да направите прехода. От друга страна поддръжката за Office 2019 приключи през октомври миналата година и ако имате опасения по отношение на сигурността, може би ще е добра идея да преминете към очаквания Office 2024.

Сред отличителните черти на Office 2024 са нови възможности за създаване на срещи и подобрения при търсене в Outlook, множество носи опции и функции за Excel, включително Dynamic Charts и Arrays, както и цялостно подобрение на производителността. Microsoft премахва Publisher, който ще спре да съществува през октомври 2026 г. Подобно на други самостоятелни версии на Office и тук няма да бъдат добавяни нови функционалности, отвъд тези налични при дебюта му. В това число потребителите няма да имат достъп до асистента с изкуствен интелект Copilot.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !