XPG с нови DDR5 гейминг памети през третото тримесечие на годината

Offnews Последна промяна на 03 юни 2021 в 19:23 6958 0

 

Капацитет до 32GB и потенциален овърклокинг до 12600MHz

 

XPG официално анонсира пускането на пазара на своите нови DDR5 модул памети, предназначени за гейминг, през третотото тримесечие на 2021 година. Новите серии, които ще бъдат лансирани под наименованието CASTER, ще доставят честоти от 6000 до 7400MHz и ще се предлагат с капацитет от 8, 16 или 32GB. От компанията заявиха, че новите модели са разработени в тясно сътрудничество с най-големите производители на дънни платки, включително GIGABYTE, MSI, ASUS и ASRock, за да се осигури най-високо ниво на съвместимост и способност за реализиране на екстремни резултати за овърклок.

Новите DDR5 модули ще се предлагат в два варианта, със и без RGB като въпреки тази разлика ще споделят еднакъв продуктов дизайн, който ще се отличава с използването на две повърхностни обработки - една лъскава и една матова. За допълнителна дълбочина матовата повърхност на модулите е скосена, за да се постигне повече текстура в дизайна и футуристичен вид. За да бъде в унисон с гейминг характеристиките на бранда, екстериорът на модулите е проектиран с диагонални пресичащи се линии и жлебове, които образуват геометрични и X форми, представящи името на марката XPG и нейната визуална идентичност.

Новите DDR5 модули на XPG са конструирани така, че да предоставят на геймърите и PC ентусиастите забележимо подобрение спрямо предходното поколение DDR4 памети. В допълнение към по-високите честоти от над 4800MHz, модулите ще бъдат и енергийно по-ефективни, работещи при 1.1V в сравнение с 1.2V. Нещо повече, модулите ще се произвеждат с интегрална схема за управление на захранването (PMIC) и технология за коригиране на грешки (ECC) за подобрена производителност и стабилност.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !