Xiaomi пуска собствени смарт очила

Offnews Последна промяна на 14 септември 2021 в 07:07 170 0

Xiaomi Smart Glasses

Xiaomi пусна на пазара свои собствени смарт очила – Xiaomi Smart Glasses. Така компанията се присъединява към Google, Snapchat, Nreal и Lenovo, но за разлика от техните продукти, предлаганите от нея очила не потапят потребителя в света на разширената реалност.

Xiaomi Smart Glasses по-скоро са подобни на интелигентните очила, продавани от Amazon, Razer и Facebook. Все пак компанията твърди, че нейните очила не са просто втори дисплей за вашия смартфон.

В прессъобщение Xiaomi посочва, че енйните интелигентни очила тежат само 51 грама и изглеждат точно като обикновените очила. И двете са станали възможни чрез използването на microLED за намаляване на необходимото пространство в структурния дизайн на очилата.

MicroLED има по-висока плътност на пикселите, по-дълъг живот, по-проста структура и по-висока яркост от OLED, като същевременно има по-дълбоки черни цветове, поради това, че пикселите им са индивидуално осветени. Вътрешният чип на дисплея е с размери 2.4 х 2.02 мм, с отделни пиксели с размер 4 μm, което му позволява да се побере в рамките на очилата.

За да може да се вижда съдържанието през Xiaomi Smart Glasses дори при пряка слънчева светлина, компанията избира монохромен дисплей, който достига пикова яркост от 2 милиона нита. Не знаем коя компания е предоставила microLED, въпреки че има няколко имена в индустрията, които могат да ни дойдат на ум и това са JBD и Plessey Semiconductor.

Xiaomi представи своите интелигентни очила като “независими интелигентни носими устройства” с възможност за навигация, правене на снимки, действие като телесъфър и извършване на превод на текст и снимки в реално време в допълнение към дублирането на известия и дисплея на телефона ви. Тъй като този продукт е насочен към Китай, той интегрира XiaoAI Assistant на Xiaomi като основен метод за взаимодействие.

Асистентът избира най-важните известия от телефона ви, показва телефонния номер на обаждащите се на екрана, представя пътища и карти пред вас и преписва аудио текст с превод в реално време. Интелигентните очила разполагат с двойни формиращи лъчи микрофони, високоговорители, 5 мегапикселова камера, индикатор, който предупреждава драгути, когато камерата се използва, четириядрен ARM чип, вградена батерия, тъчпад, WiFi/Bluetooth комбиниран модул и операционна система Android.

Xiaomi не споменава цена, нито дата на пускане или наличност, но вероятно продуктът няма да напусне границите на Китай.

https://youtu.be/I9bnmES7O74

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !