Xiaomi представи смартфон серията Xiaomi 13T

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 26 септември 2023 в 18:26 335 0

Xiaomi 13T

Снимка Xiaomi

Xiaomi представи смартфон серията Xiaomi 13T

Xiaomi представи най-новите си смартфони от серията Xiaomi 13T, които са поредните модели задвижвани от партньорството с германската Leica. Тя предоставя повече възможности за автентични изображения на камерите на телефоните. Смартфонът е оборудван с усъвършенствана архитектура за оптимизиране на производителността и издръжлив живот на батерията, както и кристално чист дисплей.

Новата серия включва два модела базовият Xiaomi 13T и Xiaomi 13T Pro, като и двата предлагат конфигурация с тройна камера, включваща обективи Summicron, разработени съвместно с Leica. Те са с 50MP основе сензор с 24mm еквивалентно фокусно разстояние, 7P асферичен обектив и оптична стабилизация, втори 50MP телефото обектив с 50 mm еквивалентно фокусно разстояние и 12MP широкоъгълната камера.

Подобренията не са само хардуерни при камерите, те са и софтуерни. Leica предоставя два стила на снимане в приложението: Authentic Look и Vibrant Look, предоставяйки поразителни възможности за изображения с естествено възпроизвеждане на цветовете, силен контраст и дефиниция на сенки заедно с класическата естетика на изображението. Добавени са и шест филтъра, отново дело на германската компания.

Серията Xiaomi 13T също така включва функция за персонализирани фотографски стилове в режим Pro, който за първи път се прилага при Xiaomi 13 Ultra, позволявайки на потребителите да коригират тон, тоналност и текстура на предварително зададения етап, запазвайки повече детайли и цветове за последваща обработка. Предпочитаните предварителни настройки също могат да бъдат запазени за отличителни лични фотографски стилове. С помощта на технологията Xiaomi ProFocus, серията Xiaomi 13T позволява на фотографите да поддържат фокуса на кадъра особено при снимане на движещи се обекти, като хора, животни и домашни любимци.

Xiaomi 13T Pro и Xiaomi 13T разполагат с 6.67-инчов CrystalRes дисплей, който поддържа до 144Hz честота на опресняване и резолюция от 2712x1220 пиксела. Новата серия използва 1200nits екран с висока яркост, който разполага с пикова яркост до 2600 нита. Всичко това подобрява контраста между тъмните и светлите части на изображенията, възстановява истинската текстура на детайлите и осигурява по-голям баланс на наситеността на цветовете. Серията Xiaomi 13T поддържа Dolby Atoms с вградени двойни високоговорители и HDR10+ стандарта.

Xiaomi 13T Pro се захранва от чипсет MediaTek Dimensity 9200+ с бърз осемядрен процесор, осигуряващ скорости до 3.35 GHz. Базовият модел е оборудван с MediaTek Dimensity 8200-Ultra като използва 4nm архитектура. Разпределението на топлината на серията Xiaomi 13T е подобрено с допълнителна термално отнемаща плоча от неръждаема стомана, което гарантира, че телефоните остават охладени.

Xiaomi 13T Pro поддържа Xiaomi 120W HyperCharge, което позволява 100% зареждане само за 19 минути. И двете устройства имат опция за бързо зареждане, като Xiaomi 13T Pro постига 36%, а Xiaomi 13T 21% заряд само за 5 минути, по думите на компанията. Смартфоните разполагат с голяма 5000mAh батерия.

Xiaomi 13T Pro и Xiaomi 13T ще се предлагат в България в две цветови опции алпийско синьо и черно. Стартовата цена на Xiaomi 13T Pro при конфигурация от 12GB RAM памет и 512GB място за съхранение е 1699 лв. Xiaomi 13T ще се предлага във вариант 8GB RAM и 256GB при ценa от 1269 лв. Продажбите стартират от 6 октомври.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !