Sony представи LinkBuds S – най-малките и леки безжични слушалки в света

Offnews Последна промяна на 19 май 2022 в 06:58 595 0

sony linkbuds s

Sony представи LinkBuds S и те са най-малките и леки безжични слушалки в света. Слушалките тежат около 4.8 грама, а по отношение на дизайна Sony посочва, че удобството е било основен приоритет при създаването им.

LinkBuds S са с ергономичен форм-фактор, за да пасват на ухото, без да причиняват дразнене, като същевременно запазват стабилно и сигурно прилягане. Това означава, че няма да изпаднат по време на интензивна тренировка и няма да започнете да чувствате неудобство при носене с часове.

По отношение на дизайна слушалките елиминират дизайна на драйвер с отворен пръстен и калъфът им за зареждане вече е вертикален. LinkBuds S все още имат гумени накрайници и същите сензорни контроли като предшествениците си.

Любопитното е, че Sony си сътрудничи с Niantic за разработването на AR играта Ingress, която ще може да използва технологията за пространствен звук на слушалките, за да позволи на играчите да се насладят на ново изживяване, в което звукът идва спрямо посоката, към която стоят. Технологията Sony Precise Voice Pickup пък помага за изчистване на гласа при разговор.

LinkBuds S разполагат със същата технология за гласово улавяне като новите Sony WH-1000M5, за която компанията твърди, че трябва да помогне за изчистване на гласа по време на разговор, дори на шумна улица или по време на вятър. Слушалките имат мрежеста структура около микрофоните, която в известна степен изолира вятъра.

LinkBuds S имат нов 5мм драйвер, с чиято помощсъздават впечатляващ бас и зашеметяващо ясни вокали, въпреки миниатюрния си размер. Интегрираният процесор V1 на Sony подобрява шумопотискането и качеството на звука и намалява изкривяването.

Освен това слушалките предлагат безжично аудио с висока разделителна способност, благодарение на технологията LDAC, а DSEE Extreme увеличава цфровите музикални файлове в реално време, позволявайки ви да чуете всички детайли. Те са и LE Audio ready – следващо поколение Bluetooth аудио, което позволява ултра ниска латентност, идеална за игри. Имат и поддръжка на виртуални асистенти като Google Assistant и Alexa.

Според компанията LinkBuds S предлагат цял ден живот на батерията, или около 6 часа възпроизвеждане с включено шумопотискане. Калъфът им добавя още 14 часа заряд, а 5-минутно зареждане осигурява около час допълнително възпроизвеждане. Sony LinkBuds S ще са налични на пазара от 20 май в черно и бяло, а цената им е 200 долара.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !