Сirrus7 Incus: мощен персонален компютър с пасивно охлаждане

Offnews Последна промяна на 17 май 2021 в 18:34 6670 0

Изглежда вече всички свикнахме, че повечето компютри имат активно охлаждане с вентилатори, понеже това е цената за използването на мощен централен процесор. Повечето съвременни решения на Intel и AMD имат TDP от около 35 W, като разсейването на тази топлина с пасивен охладител е твърде сложно. Сложно е, но не е невъзможно - компанията Сirrus7 представи компютъра Incus с изцяло пасивно охлаждане.

Почти целият корпус на този персонален компютър е радиатор, който може пасивно да охлади дори и днешните мощни процесори. Конфигурациите са най-различни - потребителят може да избере процесори на AMD и Intel с TDP до 65 W, а това означава, че може да бъде използван CPU включително до 8-ядрения Core i9-11900 или AMD Ryzen Pro 7 4650G. Разбира се, видеокарта няма, но интегрираната графика Vega и UHD 750 с лекота се справят дори и с 8К видео и по-опростена обработка на графиката.

Възможен е изборът на от 4 GB до 64 GB оперативна памет, налични са два NVMe слота за SSD, като се предлагат бързи флаш дискове на Samsung с капацитет до 1 TB. Поставени са два USB 3.1 Gen1 Type-C и два USB 3.1 Gen1 Type-A порта, стандартно 3,5 мм гнездо и VGA, HDMi, DisplayPort и Gigabit LAN конектори.

Цената на минималната конфигурация в 2-ядрен CPU, 4 GB RAM без SSD е 449 евро. Топ-версията с Core i9, 64 GB оперативна памет и два NVMe SSD струва 2400 евро.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !