Сгъваемият смартфон Oppo Find N3 Flip се изправя срещу моделите на Samsung и Motorola

Павлин Луканов Последна промяна на 30 август 2023 в 15:01 381 0

Oppo Find N3 Flip

Снимка Oppo

Oppo Find N3 Flip

Най-новият сгъваем смартфон на Oppo е факт и това е флип модела Find N3 Flip. Новото поколение в серията Flip отново ще е налично и в световен план, но засега не е ясно кога, а премиерата му беше вчера в Китай. Телефонът е с цена 6799 юана (1677 лв.), но извън страната очакваме да е значително по-висока.

Find N3 Flip се изправя директно срещу актуалните предложения на Samsung Galaxy Z Flip5 и Motorola razr Ultra, като също предлага голям помощен екран на капака. Този дисплей е аналогичен по размери с този при миналогодишния модел, но от компанията добавят повече функционалности към него.

Иначе основният AMOLED дисплей е с диагонал 6.8 инча, резолюция Full HD+, честота до 120 херца и отвор за 32MP селфи камера. На капака има AMOLED панел с диагонал 3.26 инча, резолюция 720 х 382 пиксела и честота 60 херца. За него са налични няколко специализирани мини приложения, добавки и се предоставя информация за известията и настройки.

От компанията са решили този път да заложат на подобрение в основната камера, което е ограничило площта за външния екран. Камерата е в по-голям кръгла секция и е създадена съвместно с Hasselblad. В нея има три сензора, 50MP главен с оптична стабилизация и бленда f/1.8, 48MP с ултраширока оптика и 32MP с телефото за 2-кратен зуум.

Телефонът разчита на чипсет Mediatek Dimensity 9200, който се произвежда по 4-нчнометров процес и включва графичен ускорител Mali-G715 Immortalis MP11. Към него има 12GB of LPDDR5x RAM, 256GB/512GB памет за файлове UFS 4.0. Заложено е на разположен отстрани на корпуса четец на отпечатъци, Wi-Fi 7 и NFC.

Find N3 Flip очаквано не включва много голяма батерия, като тя е с капацитет 4300 mAh, а зареждането отново е до мощност 44W. Това обаче е разбираемо заради ограниченията, които налага този форм фактор. Все пак Flip5 има 3700 mAh, а razr Ultra е с 3800 mAh, което поставя предложението на Oppo напред.

Подобно на останалите компании с флип предложения, и Oppo ще се опита да наложи своя модел като моден аксесоар. За тази цел дори има партньорство за създаване на специална линия аксесоари, които да са в тон а устройството. Разбира се модният акцент е необходим, тъй като този тип телефони не могат да предложат голяма функционалност по отношение на работни възможности.

Иначе дизайнът на N3 Flip е малко по-различен спрямо предшественика му, като е заложено на Alert слайдер бутон и както вече стана ясно, по-различна секция с основна камера. Телефонът ще се предлага в розов, златист и черен цвят. Предстои да видим кога ще се появи и извън Китай.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !