Samsung все пак може да запази серията Galaxy Note

Offnews Последна промяна на 21 декември 2020 в 16:36 4194 0

Galaxy Note 20 Ultra

Информациите, че южнокорейският гигант Samsung ще прекрати производството на смартфони от серията Galaxy Note, може и да се окажат неверни. Припомняме, че такива слухове се появиха по-рано този месец и според тях нови устройства от тази фамилия занапред няма да има. Сред медиите, които писаха за това, беше дори Reuters, според чиито журналисти занапред Samsung ще се концентрира върху своята серия Galaxy S, както и моделите си със сгъваеми екрани.

Според информационната агенция, компанията дори е планирала да добави поддръжка за дигиталните стилуси S Pen, характерни за Note апаратите, към останалите си продуктови линии от висок клас. Очакваше се с такива умни писалки да се сдобият както моделите от фамилията S, така и тези със сгъваеми дисплеи. Спекулираше се дори, че Samsung вече е пренасочил своите производствени и изследователски ресурси към развитието именно на тези две категории смартфони.

Представител на компанията обаче сега е съобщил пред сайта Yonhap News, че тя вече се подготвя за релийза на следащия Galaxy Note модел през следващата година. Служителят обаче е пожелал да запази анонимност, което означава, че за сега тази информация си остава непотвърдена.

Остава загадка дали Samsung все пак ще предпочете да запази продуктовата фамилия Note, която е един клас смартфони без аналог на пазара. Позиционирани като модели от най-висок клас с всичко, от което има нужда един динамичен и креативен професионалист, те имат своите привърженици най-вече заради богатата функционалност, необикновено големия екран и S Pen стилуса.

Серията беше и едно от оръжията на Samsung срещу останалите телефони от най-висок клас, тъй като през годините превъзхождаше много от тях по редица показатели, а в добавка - се отличава и с много по-голям екран, на практика наподобяващ таблет. Според мнозина, дори и да се добави S Pen към други модели на Samsung, не е сигурно, че ще получи същото ниво на интеграция като това при Note.

За сега бъдещето на смартфоните Note си остава неясно и е възможно както да видим нов модел през 2012 г., така и серията да бъде прекратена. А също и междинен вариант - да станем свидетели на представяне на нов телефон догодина, но той да бъде последният от тази фамилия.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !