Red Magic представи геймърските флагмански смартфони Red Magic 7S и Red Magic 7S Pro

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2022 в 10:57 2084 0

Red Magic 7S

Снимка ZTE

Red Magic 7S

Марката Red Magic на ZTE и Nubia, официално представи своята нова серия флагмански смартфони 7S. Новите устройства предлагат силен хардуер ориентиран към привържениците на видеоигрите. Той е комбиниран с активно охлаждане с помощта на вентилатор със светодиодна подсветка, камера под дисплея и още много други. Това е вторият голям модел геймърски устройства от висок клас, които бяха представени през последните седмици, като преди това Asus пусна в продажба своята серия ROG Phone 6.

Дизайнът на двата нови смартфона на Red Magic прилича на външния вид на същите телефони от предишното поколение. Задният панел както преди е прозрачен, благодарение на което могат да се разгледат компонентите на мобилното устройство. И при двата модела вляво от модула с камерите е поставен вентилаторът за охлаждане на чипа, който има красива светодиодна RGB подсветка. Интересно е, че в лявата страна на корпуса на смартфона е поставен червен бутон за принудително включване на водното охлаждане.

Red Magic 7S

Смартфонът Red Magic 7S е оборудван с 6.8-инчов AMOLED дисплей с резолюция 1080x2400 пиксела и високата за пазара честота на опресняване от 165 Hz. Устройството се базира на обновения флагмански процесор Snapdragon 8+ Gen 1 на Qualcomm. Конфигурациите започват от 8GB оперативна RAM памет и могат да достигнат 16GB. Докато мястото за съхранение варира от 128GB до 512 GB. За да се избегне прегряването на чипа производителят използва своята патентована технология за водно охлаждане ICE 9.0, допълнена с компактен вграден в устройството вентилатор, който работи със скорост до 20 хил. оборота в минута. Поддържа се и новия режим Magic GPU за осигуряване на стабилен кадър, при който се поддържа синхронизация на видео обработката.

Геймърските телефони не поставят голям акцент върху камерите и затова тук нещата са по-стандартни. Основната е тройна с главен оптичен сензор от 64 МР, допълнен с 8 МР широкоъгълен и 2 МР за макро снимки. Предната камера с резолюция 8 МР е разположена в деликатната рамка. Използва се 4500 mAh батерия с поддръжката на технология за бързо зареждане с мощност от 120W. Това позволява постигането на пълен заряд в рамките на около 17 минути. Устройството работи под управлението на операционната система Android 12 с добавения собствен интерфейс Red Magic 5.0. Цената се очаква да започне от около 599 евро.

Red Magic 7S Pro

По-скъпият модел Red Magic 7S Pro запазва почти всички елементи на нормалната версия. Екранът отново е 6,8-инчов AMOLED с резолюция 2400х1080 пиксела, но честота на опресняване е свалена на 120 Hz. Максималната яркост достига 600 нита срещу 700 нита за базовия модел.

Това, което отличава Red Magic 7S Pro от нормалната версия е отделния чип Red Core 1, с който се повишава производителността при игрите. Другите разлики са използването на по-съвършената система за водно охлаждане Ice 10.0, предната камера е същата, но вече е интегрирана под екрана. Последното позволява да се намали значително размера на горната част на рамката на телефона. Pro версията предлага и конфигурация от 1TB място за съхранение.

Батерията е с повишен капацитет от 5000 mAh, като бързото зареждане е качено до 135W. То осигурява пълен заряд за около 15 мин. И тук операционната система е Android 12 надграден със собствени интерфейс Red Magic 5.0. Цената започва от 775 евро, като най-ниската конфигурация е с 12GB RAM и 256GB място за съхранение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !