Раджа Кодури показа геймърския графичен процесор Intel DG2 с архитектура Xe-HPG

Offnews Последна промяна на 03 юни 2021 в 14:57 4940 0

intel-xe-hpg-dg2-pcb-teased-16gb-vram-geforce-rtx-3080-performance_full

Първата реална снимка на геймърския графичен процесор DG2 с архитектура Xe-HPG (High Performance Gaming) публикува в своята Twitter страница старшият вицепрезидент и главният графичен архитект на Intel Раджа Кодури.

https://twitter.com/Rajaontheedge/status/1399966271182045184

На снимката по-горе се вижда реална снимка,  а не компютърен рендер на флагманската версия на графичния процесор Intel DG2 с 512 изчислителни блока (Execution Units, EU), което съответства на 4096 поточни процесора. Чипът има 256-битова шина на паметта и 16 GB буферна GDDR6 памет.

В това рекламно съобщение графичният архитект на Intel допълва, че в близкото бъдеще неговият екип ще се заеме с оптимизацията на новия GPU за игри. Това показва, че новият графичен процесор вероятно няма скоро да излезе на пазара. Очакванията са в началото Intel да представи серия мобилни видеокарти, които ще се използват в лаптопите, базирани на фамилиите централни процесори Tiger Lake-H и Alder Lake-P, а след това ще излязат техните десктоп аналози с по-висока TGP и значително повишени тактови честоти на графичния процесор и на буферната памет. Според редица технологични медии, в най-добрия случай геймърските видеокарти на Intel с хардуерна поддръжка на трасирането на лъчите, базирани на графичните процесори DG2 с архитектура Xe HPG, могат да излязат към края на тази година.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !