Приложенията от трети страни няма да могат да се възползват от 120Hz ProMotion дисплей на iPhone 13 Pro по подразбиране

Offnews Последна промяна на 27 септември 2021 в 06:39 284 0

iPhone-13-Pro-120Hz-Display-800x448

Apple обяви iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max само преди седмица. Една от ключовитеим отличителни характеристики е OLED дисплеят ProMotion с честота на опресняване от 120Hz.

Всъщност той е в състояние да превключва между 12 честоти, или със 7 повече от този на iPad Pro, правейки всичко да изглежда копринено гладко. Ранните прегледи и проучвания предполагат, че има забележима разлика между екраните на моделите iPhone 13 и 13 mini и тези на iPhone 13 Pro и 13 Pro Max.

Въпреки това, както отбелязват някои източници, не всички приложения и елементи на потребителския интерфейс от трети страни могат да се възползват от 120Hz ProMotion дисплей. По-рано се спекулираше, че Apple е поставила това ограничение умишлено и само предварително инсталираните приложения на компанията ще могат да се възползват от 120Hz честота на опресняване на телефоните.

Apple обаче сложи край на тези спекулации, като изясни, че разработчиците наистина могат да използват весоката честота на опресняване. Според компанията, те ще трябва да добавят допълнителен ред код във файла Info.plist на приложенията си и да изпратят новата версия в App Store, а потребителите ще трябва да актуализират апликациите, за да се възползват от възможностите на новия дисплей.

Apple посочва, че е публикувано и специално ръководство стъпка по стъпка с обяснение как да се активира ProMotion в приложения от трети страни. Разработчиците могат да използват това ръководство, за да активират високата честота на опресняване за своите приложения.

Интересното е, че Apple запази тази функция за включване, което означава, че не всички разработчици и приложения ще използват възможностите на екрана с висока честота на опресняване. Но тъй като гигантът от Купертино публикува документ за поддръжка, сега можем да очакваме популярните разработчици на приложения от трети страни да добавят скоро поддръжка за ProMotion дисплея на iPhone 13 Pro.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !