Oppo патентова смартфон с камера, която се маха от него

Offnews Последна промяна на 06 декември 2020 в 11:08 4991 0

Oppo smartphone concept removable camera

Един проблем тормози производителите на смартфони през последните години (имам предвид - като изключим спадащите продажби и липсата на концептуално нови технологии в тях). И той е къде да поставят селфи камерите на своите устройства, така че да не пречат на картината на екрана, както и на цялостното изживяване на потребителите.

Някои разработчици опитаха да ги скрият под дисплея, да ги изваждат от горната част на корпуса при желание на клиента и какво ли още не. Целта е в крайна сметка предната страна на корпуса да е почти изцяло покрита от екрана (и по възможност почти без рамка отстрани), но и предната камера все пак да си остане налична.

Китайският производител на мобилни устройства Oppo може би е намерил по-елегантно решение на проблема като просто ни позволи да отделим камерата от устройството, когато тя не ни трябва. Според 91Mobiles, компанията е патентовала технология за смартфон с премахваща се камера. Това позволява на потребителя да си прави селфита свободно когато желае и същевременно - да маха предната камера, когато иска тя да не му пречи.

На изображението към патента се вижда модул с две камери. Концептуалният модел разполага също с опции като USB-C, Near Field Communications, WiFi и разбира се - Bluetooth. Предвидено е той да работи с литиево - йонна батерия. Възможно е също в перспектива модулният принцип да позволи ъпгрейдване на камерата, без да се налага смяна на цялото устройство.

Все пак в случая става въпрос за току що патентована технология, а не за краен продукт, който може да се появи на пазара. Изобщо не е ясно дали от Oppo възнамеряват да разработват подобно устройство.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !