Nothing представи новия Phone (2)

Александър Александров Последна промяна на 13 юли 2023 в 20:21 294 0

Phone (2)
Phone (2)

Nothing представи своя втори смартфон – Phone (2), който е по-голям, по-бърз и по-скъп от предшественика си. Устройството предлага производителност, много по-близка до тази на флагман, благодарение на чипа Snapdragon 8+ Gen 1. Макар че това все още не е върхово постижение, компанията уверява, че е с 80% по-бърз.

Phone 2 позволява и 4K видео при 60 кадъра в секунда, а RAW HDR фотографията заснема осем кадъра (и по този начин повече обща детайлност на сцената) вместо три кадъра като при предшественика Phone (1).

Подобрена камера

Nothing твърди още, че е подобрила качеството на камерата на Phone (2). Актуализираните 50МР основна и 50МР ултраширока задна камери вече имат 2Х “супер резолюция” цифрово увеличение, проследяване на обекти и други актуализации на изображенията.

Междувременно предната камера вече е 32MP, вместо 16MP сензор при Phone (1). Подобно на някои конкуренти, вече има “екшън режим”, който осигурява изключително стабилен видеозапис.

Екран

Phone (2) притежава по-голям 6,7-инчов LTPO OLED екран с честота 120 Hz (макар и все още 1080p), по-висока пикова яркост от 1600 нита и по-тънки рамки. Има заострен гръб от “2,5D” стъкло с усъвършенствано Glyph осветление.

Осветление

Новият смартфон на компанията има повече LED сегменти. Той позволява също създаването на различни последователности на осветяване за всеки контакт и тип известие. Потребителите могат също така да имат постоянни светлини за задължителни известия.

Софтуер

Nothing OS 2.0 на Phone 2 позволява наличието на няколко начални екрана с персонализирани цветови теми, размери на решетката и етикети на приложенията. На разположение на потребителите има също персонализирани папки, както и по-усъвършенстван набор от уиджети с преки пътища към бързи настройки, които са налични и при заключен екран.

Батерия

Phone (2) е по-дълготраен от предшественика си, благодарение на батерията си с капацитет 4700 mAh, която се зарежда напълно за 55 минути. Безжичното зареждане с мощност 15 W и обратното безжично зареждане с мощност 5 W не са изненадващи, но те не винаги присъстват в този сегмент на телефоните от горния среден клас.

Наличност и цени

Моделът ще бъде наличен в САЩ и Канада от 17 юли, като цената му ще започне от 599 щ. долара за версия с 8 GB RAM и 128 GB памет. Срещу 699 щ. долара може да получите 12GB RAM с 256GB памет, а върховата конфигурация с 12GB/512GB се продава за 799 щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !