Nokia също спира да поставя зарядни устройства в комплектите на своите смартфони

Offnews Последна промяна на 23 април 2021 в 08:15 5437 0

HMD Global’s new Nokia X20 doesn’t come with a charger in the box

Финландската компания HMD Global, която притежава бранда Nokia, премахна зарядното устройство от комплекта на смартфона Nokia X20.

В началото на месец април HMD Global представи редица нови смартфони от начален и среден клас. По време на презентацията компанията нищо не каза относно зарядните устройства. Но сега популярният уеб портал xda-developers съобщи, че вече мобилните телефони на Nokia ще се продават без зарядно в комплекта. Компанията заяви, че по този начин се грижи за екологията. Според ръководството на HMD Global, потребителите ще се чувстват по-добре, след като знаят, че техните смартфони не нанасят вреда на околната среда.

Специалистите на xda-developers стигнаха до този извод след като внимателно изучиха комплектуването на смартфона Nokia X20. Малко по-късно HMD Global официално потвърди този факт и добави, че по този начин повишава екологичността на своята продукция.

https://twitter.com/techdroider/status/1384889158909399044

Съвсем същата стратегия първа започна да прилага Apple, а след това по същия начин започнаха да постъпват Samsung и Xiaomi, като се очаква и Huawei да се присъедини към тази странна нова мода да не се поставят зарядни в комплекта на флагманските смартфони.

Но Nokia X20 не е флагман. Анонсираният в началото на месец април смартфон се базира на SoC Snapdragon 480 5G, има 6 или 8 GB оперативна памет, 128 GB флаш-диск и 6,67 инчов дисплей с Full HD+ резолюция.

 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !