Motorola представя нови модели от серията Edge през септември

Павлин Луканов Последна промяна на 22 август 2022 в 15:21 1673 0

Motorola Event

Снимка Motorola

Motorola Event

Септември се очертава като доста интересен месец по отношение на смартфоните, тъй като ни очакват редица продуктови премиер. Очаквано най-голямо вълнение сред феновете ще донесе Apple с анонса си на 7 септември на новите смартфони iPhone 14. Освен това обаче Honor ще анонсира в международен план серията Honor 70, а Huawei ще представи новата си линия Mate 50 на 6 септември в Китай. Възможно е също така и Xiaomi да анонсира серията си Xiaomi 12T.

Междувременно и Motorola обяви плановете си за нова продуктова премиера, която ще се състои на 8 септември. От компанията не споделят кои модели ще бъдат представени, но очакваме това да са три попълнения в серията Edge. Доста е вероятно сред тях да са и двата представени наскоро в Китай Moto X30 Pro и S30 Pro, които обаче ще са ребрандирани за международната аудитория.

Несъмнено много по-интересен е първият от тях. Това е така, тъй като Moto X30 Pro е първият модел с 200-мегапикселов сензор в основната си камера, Samsung ISOCELL HP1. Освен него в нея има още 50MP с ултраширокоъгълен обектив и 12MP с телефото оптика и 2-кратен оптичен зуум. Към главния сензор има и оптична система за стабилизация на изображението (OIS). Устройството предлага още извит OLED екран с диагонал 6.7 инча, резолюция Full HD+, честота на опресняване до 144 херца и отвор за 60-мегапикселова селфи камера.

Сред останалите основни параметри са още чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, до 12GB RAM и 512GB памет за файлове. Батерията е с капацитет 4610 mAh с поддръжка за бързо жично зареждане до 125 вата и безжично до 50 вата. При използване на жично зареждане е възможно пълното зареждане на батерията за 19 минути. Освен това има още Wi-Fi 6E, стерео високоговорители и устойчивост на изпръскване с вода и прах. На гърба има стъклено покритие със защита Gorilla Glass 5.

Що се отнася до moto S30 Pro, той също е от флагмански клас, но с по-скромни параметри. Той има извит OLED екран с диагонал 6.55 инча, резолюция Full HD+, честота на опресняване до 144 херца и отвор за 32-мегапикселова селфи камера. Тук е заложено на чипсет Snapdragon 888+, като освен него отново има до 12GB RAM и 512GB памет за файлове.

Батерията е с капацитет 4400 mAh и поддържа бързо жично зареждане до 68 вата. Така се достига до 50% заряд за 10 минути. Основната камера и тук е тройна, но в по-различна конфигурация. Използвани са 50-мегапикселов главен сензор с OIS, 13MP с ултраширокоъгълен обектив и 2MP за боке ефекти. И тук има Wi-Fi 6E свързаност и защита при изпръскване с вода и от прах.

Интересно е да отбележим, че миналата седмица Motorola представи нов модел в тазгодишната серия edge, който обаче е насочен само за пазара в САЩ. Става дума за edge (2022), който е и първото устройство с чипсета Dimensity 1050. Ще видим дали на 8 септември няма да се появи и негов ребрандиран вариант. При всички положения идният месец ще е доста интересен за почитателите на смартфоните, като и ние ще проследим всички новости.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !