Малко вероятно е скоро да видим нов флагман с логото на Nokia

Offnews Последна промяна на 08 март 2022 в 06:49 444 0

Nokia 9 Pureview Android

Nokia обяви Nokia 9 Pureview през 2019 година, но въпреки, че имаше водещи спецификации, той като че ли не беше така впечатляващ и не се открояваше достатъчно. Същевременно пазарът на смартфони е много конкурентен и въпреки, че е трудно да се направи нещо ново, Nokia има богата история, що се отнася до флагмани. Ръководителят на продуктовия маркетинг в HMD Адам Фъргюсан обаче наскоро заяви, че е малко вероятно Nokia скоро да се завърне с топ модел.

В интервю за Android Authority Фъргюсън посочи, че “направата на телефон за 800 долара няма смисъл за компанията в момента”. Това ясно сочи, че HMD не възнамерява да стъпи на водещия пазар и не планира да разработва смартфони от висок клас. “Компанията не иска да се замесва в огромна война на спецификации с други играчи и би предпочела да отстоява нещо много различно”, добави още Фъргюсън.

Не е ясно защо HMD иска да пропусне такава огромна възможност, но скорошен патентен спор може да има нещо общо с това. HMD беше принудена да изтегли всичките си смартфони от немския и швейцарския пазар, оставяйки устройствата Nokia G21 и G11.

Компанията беше осъдена от VoiceAgeEVS LLC (VAEVS) заради патенти, свързани със стандартите за VoLTE и Enhanced Voice Service. VAEVS успешно приложи забраната за продажба на устройства на Nokiaa, като X20, X10 и още няколко все още се предлагат на територията на Обединеното кралство, но всъщност в Европа като цяло смартфоните с тази марка са малко.

По време на MWC 2022 HMD представи няколко нови смартфона от серията C и няколко аксесоара, но всички устройства бяха само 4G и пристигнаха с остарели функции като USB порт за зареждане. Всичко това ни навява на мисълта, че ще виждаме само устройства от нисък и среден клас в близко бъдеще, но не и нов флагман с логото на Nokia.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !