Looking Glass Go е сгъваем холографски дисплей, който се побира в джоба ви

Стефан Николов Последна промяна на 07 декември 2023 в 12:59 1031 0

Looking Glass

Снимка Looking Glass

Looking Glass

Стартъпът Looking Glass Factory със седалище в САЩ и Хонконг разработва дисплеи, които могат да предоставят 3D картина без специални очила или хедсетове. В миналото тя показа десктоп екрани с размер на диагонала от 7,9 до 65 инча, а сега представи най-достъпния си и преносим модел - Looking Glass Go за 300 долара.

Новото устройство Looking Glass съчетава две основни технологични тенденции: триизмерни дисплеи и генеративен изкуствен интелект, който може да предоставя съдържание за холографските устройства. "Looking Glass Go използва и двете иновации и ги съчетава в невероятно компактна система, която може да се използва навсякъде", заяви изпълнителният директор на компанията Шон Фрейн. "Това е бъдещето, за което мечтаех като дете."

Подобно на своите предшественици - Workstation Pro и Looking Glass 65 - новият Go дава възможност за потапяне в триизмерни изображения без специални очила или хедсети, пише The Verge.

Шестинчовият екран е десет пъти по-тънък от предишните модели Looking Glass и е достатъчно малък, за да се побере в джоба или дамската чанта. Наистина, все пак ще трябва да се включи към батерия или към електрическата мрежа, понеже не разполага със собствена батерия. И още - това е първият модел с Wi-Fi за изтегляне на холограми от облака.

Резолюцията на дисплея е 1440×2560 (491 ppi). Ъгълът на видимост е 58 градуса. Габаритните размери са 16×8×1,9 см, теглото възлиза на 235 г. Изработено е от олекотена стомана и закалено стъкло. Има бутони за превъртане напред до следващото холограмно изображение, нутон за назад, за пауза, както и стандартно 3,5 мм аудио гнездо. Няма високоговорител. Предложена от производителя цена на дребно е 300 долара, но в Kickstarter устройството Go можете да бъде закупено за 199 долара.

То се предлага с набор от софтуер, базиран на изкуствен интелект, който превръща обикновените двуизмерни снимки в триизмерни холограми, като "си представя десетките перспективи на една и съща снимка". Устройството може да показва 3D изображения, изтеглени от облака, холографско изкуство и сцени, сканирани с Luma AI. А чрез приложението Liteforms и ChatGPT има възможност за генериране на холограми чрез текстова заявка и създаване на собствен цифров асистент със собствен глас и личностни характеристики.

Не се изискват специални умения за използване на софтуера, но 3D художниците и програмистите ще могат да използват плъгините и библиотеките на Unity, Unreal, Blender и WebXR, за да създават висококачествени холографски приложения с висока художествена стойност.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !