LG ще се постарае да достави Android 12, въпреки излизането си от бизнеса

Offnews Последна промяна на 06 април 2021 в 16:55 5954 0

LG-android-12-update

След като LG обяви, че излиза от бизнеса с мобилни телефони, новината натъжи много фенове на марката. Основният въпрос обаче е, какво ще се случи с актуализациите на текущите устройства в обозримо бъдеще.

Като се има предвид, че корейският гигант няма особено добри резултати в доставянето на ъпдейти дори за съществуващите си флагмани, шансовете за надстройка до Android 12 са още по-малки. Има обаче известна надежда, след като компанията обеща да пусне версията поне за някои от своите смартфони.

Според страницата за поддръжка в корейския сайт на LG, гигантът разработва актуализация до Android 12 за някои телефони. Това най-вероятно ще са устройства от висок клас, като LG Wing, Velvet и някои други флагмани от гамата V ThinQ и G ThinQ. Разпространението на ъпдейта обаче, зависи от собствения график на Google.

По-важното може би е, че по-широкото разпространение на Android 12, ще зависи от това колко добре работи тя на целевите устройства. В случай, че има големи проблеми с производителността, компанията може и да се откаже да я пусне.

LG вече стартира процеса по преместване на служителите си от телефонното подразделение в други отдели, така че вероятно разработката на софтуера се изчерпва до минимални ресурси. В този случай, отстраняването на бъгове става още по-трудно. Би било жалко, ако поне флагманите като LG Wing, Velvet и т.н., не успеят да получат актуализация.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !