Lenovo на IFA 2022: ново поколение ThinkPad X1 Fold, лаптопи, монитори и смарт очила

Стефан Николов Последна промяна на 02 септември 2022 в 12:26 1161 0

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Снимка Lenovo

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Ден преди началото на технологичното изложение IFA в Берлин, Lenovo представи няколко интересни потребителски устройства. Китайският гигант редовно използва събитието да демонстрира своето портфолио до края на годината от нови компютри, лаптопи и други джаджи в сферата на потребителската електроника. Включително IFA е и арена за показване на някои по-екстравагантни идеи. Тазгодишното издание Lenovo не прави изключение. Дебют правят второто поколение лаптоп със сгъваем екран Lenovo ThinkPad X1 Fold и умните очила Lenovo Glasses T1.

Второ поколение сгъваем таблет

Lenovo ThinkPad X1 Fold е голям сгъваем таблет с висока производителност, гъвкав и голям екран, който се трансформира бързо и лесно в компактен лаптоп с помощта на магнитна физическа клавиатура. Екранът е впечатляващия за таблет 16.3-инчов OLED с резолюция 2024x2520 пиксела и DolbyVision.

Процесорите могат да варират между Intel Core i5 или i7 от 12-то поколение, а видеокартата е новата Iris Xe, отново на американския гигант. Оперативната памет може да достигне до 32GB LPDDR5, докато мястото за съхранение е до 1TB SSD. Батерията е с капацитет 48 Wh, докато зарядното е 65W бързо зареждане, което е стандарт при лаптопите.

Клавиатурата ThinkPad с класически размери е с магнитно закрепване. Покриват се спецификациите за защита от вредното влияние на външната среда на военния стандарт MIL-STD-810H. Продажбите на сгъваемия таблет с гъвкав екран Lenovo ThinkPad X1 Fold започват в края на година при цена 2400 долара.

Lenovo ThinkBook 16p Gen 3

Третото поколение ThinkBook 16p е много подходящ за творчески хора. Базира се на мощния процесор AMD Ryzen от серия 6000Н и лаптоп версията на видеокартата GeForce RTX 3060. Дисплеят отново е 16 инча, като има X-Rite и Pantone сертификати за качество на картината и цветовата палитра, като поддържа и Dolby Vision.

Оперативната памет отново може да достигне 32GB RAM, а мястото за съхранение – до 2TB SSD. Батерията е с капацитет от 77Wh. Минималната конфигурация на мощния лаптоп Lenovo ThinkPad X1 Fold е с цена 1999 евро.

Lenovo Glasses T1

Lenovo позиционира своите смарт очила Lenovo Glasses T1 като джобен монитор. Причината за това смело твърдение са двата вградени microLED дисплея с резолюция 1920х108 всеки от тях при контраст 10 000:1. Устройството може да се включи чрез USB-C порт към компютри с операционните системи microLED, и да показва игри и видеа с много високо качество на изображението. Вградената акумулаторна батерия осигурява няколко часа активна работа.

Поставени са специални лещи за хората с очила с много диоптри. Игровите и развлекателните възможности по-пълно се разкриват с помощта на десктоп режима Ready For, който се поддържа и от смартфоните на Motorola.

Продажбите на смарт очилата Lenovo Glasses T1 ще стартират в края на тази година първоначално в Китай. Цената на устройството не бе обявена по време на презентацията.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !