Intel подготвя цяла гама от геймърски видеокарти

Offnews Последна промяна на 26 февруари 2021 в 17:38 5936 0

На пазара за десктоп графика излиза още един голям играч - Intel. Компанията формално вече представи своята първа десктоп видеокарта Iris Xe, но нейната производителност е твърде слаба. Това е така, защото тя е интегрираната графика от мобилните процесори на Intel от 11-то поколение (Tiger Lake), която е запоена на платка с PCIe конектор. Като се има предвид, че е съвместима само с някои процесори на Intel, очевидно е, че тя няма да отиде по-далече от ОЕМ сегмента.

Днес уеб ресурсът Videocardz съобщи, че Intel подготвя цяла гама пълноценни геймърски десктоп видеокарти. В тях ще се използват различни версии на новия графичен чип DG2, който ще предложи от 768 до 4096 поточни процесори. Новите графични карти ще имат от 4 до 16 GB буферна графична памет тип GDDR6. Няма как още отсега да се разбере каква ще е производителността на десктоп видеокартите на Intel, но е ясно, че едва ли към някой слаб GPU ще бъдат поставени 16 GB буферна памет.

Очакванията са видеокартите на Intel да бъдат произвеждани от някой външен партньор на компанията - най-вероятно TSMC. Възможно е тези графични карти да станат дефицитни, понеже в тях се използва GDDR6 памет, която не достига.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !