Honor Magic Vs е модел със значително подобрен сгъваем механизъм

Павлин Луканов Последна промяна на 24 ноември 2022 в 14:02 1336 0

Honor Magic Vs

Снимка Honor

Honor Magic Vs е модел със значително подобрен сгъваем механизъм

Конкуренцията при сгъваемите смартфони е доста ограничена, особено когато става дума за регионите извън Китай. На практика Samsung почти няма конкуренция, като изключим присъствието на Huawei на някои пазари. Скоро обаче може да видим още едно достойно сгъваемо попълнение и това е анонсираният вчера в Китай, Honor Magic Vs.

Това е вторият подобен модел на компанията, като той запазва основния дизайн от Magic V, но разбира се добавя някои значими подобрения. Най-голямото такова е при пантата/сгъваемия механизъм, ключов елемент при този тип устройства. Honor Magic Vs е с дебелина 12.9 мм в сгънато състояние, а теглото му е 261 гр., като по данни на компанията това го прави и най-лекият сгъваем модел от този тип.

Заложено е на двуклетъчна батерия с капацитет 5000mAh и бързо зареждане до 66 вата, като се залага на издръжливост от цял ден с един заряд. Пълното зареждане на батерията става за 46 минути. Освен това устройството има симетричен дизайн, като няма празнина при сгъване и неравности при разгъване на екрана.

Новият сгъваем механизъм включва лека панта изработена чрез процес на единична отливка. Това позволява и значително ограничаване на включените компоненти, от 92 при Magic V на 44. Материалите са от авиационен клас, а издръжливостта на механизма е за над 400 000 сгъвания. Това е еквивалент на над десет година използване с 100 сгъвания дневно.

Magic Vs има 6.45-инчов външен екран със съотношение на страните 21:9 и 90% екран-корпус, а честотата на опресняване е до 120Hz. Основният екран е 7.9-инчов с честота 90Hz. Поддържат се също така 1920Hz PWM локално затъмняване и има 100% покритие на цветовото пространство DCI-P3.

Основната камера е тройна, като главният сензор е 54-мегапикселовият Sony IMX800. До него се нареждат още 50MP с ултраширокоъгълен обектив и за макро кадри, както и 8MP с телефото оптика за 3-кратен зуум. От компанията добавят AI технология наречена Image Engine, която би трябвало да подобри качеството на снимките. Magic Vs разчита на флагманския чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, 8/12GB RAM и 256/512GB вградена памет за файлове.

Компанията вгражда също така защитна система Dual TEE (Trusted Execution Environment), която е разработена съвместно с Qualcomm. В софтуерно отношение е заложено на MagicOS 7.0, която е базирана на Android 12.

Серията Honor 80

Освен новия си сгъваем модел, компанията анонсира и серията смартфони Honor 80, която включва едноименния и Pro попълнения. Акцентът при тях е върху създаването на влогове, което означава, че е заложено много на селфи камерата. За целта е създадена и функционалността AI Vlog Master, която различава различните сцени и препоръчва най-подходящия режим, включително Macro, Night, Portrait, Solo Cut, Multi-Video и HDR Video.
Honor 80 Pro има двойна селфи камера, 50MP сензор и 2MP за портретен ефект. При Honor 80 е заложено на 32-мегапикселов селфи сензор. Екраните са OLED и с диагонали от съответно 6.78- и 6.67 инча, а честотата на опресняване достига 120Hz.
Основните камери на двата модела включват 160MP главен сензор (1/1.56“) с размер на пикселите след сливане 2.24µm. Това позволява достигането на повече светлина до него и съответно по-високо качество при по-тъмна обстановка.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !