HarmonyOS 2.0 заема много по-малко дисково пространство в сравнение с EMUI 11

Offnews Последна промяна на 15 юни 2021 в 15:32 4893 0

huawei-harmonyos-storage-2

Интернет изданието HuaweiCentral съобщи, че новата мобилна операционна система HarmonyOS 2.0 на Huawei много по-ефективно управлява паметта и заема осезателно по-малко дисково пространство във флаш диска на смартфоните. Като пример се посочва смартфон на Huawei с 256 GB флаш-диск, работещ под управлението на фирмения потребителски интерфейс EMUI 11, базиран на Android. От тях 224,95 GB са заети от операционната система, приложенията и потребителските данни.

След обновяването до HarmonyOS 2.0, заетото дисково пространство е намаляло до 217,83 GB. Това означава, че след инсталирането, HarmonyOS 2.0 заема минимум 7 GB по-малко място в сравнение с EMUI 11. Това е една отлична новина за притежателите на смартфони с малко вградена памет.

Изданието допълва, че HarmonyOS 2.0 осигурява по-висока производителност и по-дълга автономна работа в сравнение с EMUI 11, особено при по-продължително използване на мобилното устройство. Резултатите от направените тестове показват, че автономната работа на смартфон работещ под управлението на HarmonyOS 2.0 е с около 10% по-дълга в сравнение със същия смартфон, с инсталирана графичната среда EMUI 11.

В края на миналата седмица Huawei публикува официална информация, че HarmonyOS 2.0 е инсталирана на 10 милиона смартфона в Китай. Китайският технологичен гигант специално отбелязва, че миграцията от Android към HarmonyOS 2.0 протича като обикновено обновяване на фърмуера. След инсталацията дори не е необходимо отново да се инсталират приложенията, а всичката потребителска информация се запазва и не се изтрива.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !