HarmonyOS 2.0 постави нов рекорд: за 2 месеца броят на програмистите нарасна до 1,2 милиона души

Offnews Последна промяна на 06 август 2021 в 15:19 621 0

Уеб изданието Security Times съобщи, че броят на програмистите и на разработчиците на приложения за мобилната операционна система HarmonyOS на Huawei е превишил 1,2 милиона души. Над 300 партньора на китайския технологичен гигант са дали принос за развитието на новата екосистема на Huawei.

На 2-ри юни тази година Huawei официално заяви по време на анонса на HarmonyOS 2.0, че нейната екосистема включва около 500 хиляди разработчици, които дават своя принос в разработването на софтуер за тази операционна система. Ето че след само два месеца, броят на програмистите и разработчиците нарасна над два пъти. Huawei разчита изключително много на своята нова ОС и непрекъснато работи върху подобряването на нейната работа. При този процес ролята на програмистите и разработчиците е много важна.

Предишният рекорд бе обявен от президента на Huawei Ю Чендун (Yu Chengdong) преди няколко дни, когато той каза, че от представянето на HarmonyOS 2.0 на втори юни, новата операционна система е била инсталирана на над 40 милиона компютърни устройства. Да напомним, че в началото на годината китайският технологичен гигант заяви своите намерения към края на 2021-ва да обхване с HarmonyOS 2.0 около 300 милиона мобилни устройства. Но сега, когато станаха ясни темповете на разгръщане на тази ОС, Huawei увеличи това число до 360 милиона компютърни устройства.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !