Google Pixel 6 Pro дебютира в Geekbench

Offnews Последна промяна на 13 септември 2021 в 06:44 270 0

Google-Pixel-6-Pro_Google-Pixel-6-1-scaled

Google обеща, че Pixel 6 ще бъде пуснат тази есен, така че бенчмарк резултатите на устройството в Geekbench не би трябвало да са изненада. Все пак данните на Pixel 6 Pro, забелязани от Phone Arena, са интересни по редица причини, дори ако трябва да се приемат с известно съмнение.

Централният елемент на новия телефон ще е чисто новият чип на Google -Tensor, за който се предполага, че ще бъде произвеждан от Samsung. Ако това е така, изтеклите бенчмарк резултати са интересни, тъй като сочат SoC, състоящ се от две ядра Cotrex X1 с тактова честота 2.8 Ghz, две ядра от среден клас на 2.25 Ghz и четири ядра с честота 1.8 Ghz.

Междувременно водещите чипове на Samsung и Qualcomm разполагат с едно основно ядро, три средни и четири високоефективни. Информацията идва от Digital Chat Station, който написа още в Twitter, че графичният процесор ще е Mali-G78.

Според списъка, устройството ще се предлага с Android 12, което не е изненада, като се има предвид, че е направено от Google, и ще е с 12 GB RAM. Действителните цифри на ранното представяне засега са малко подтискащи, с едноядрен резултат от 414 и многоядрен – 2074.

Това е значително по-слаб резултат от този на Snapdragon 888, който отбелязва около 1000 и 3500 в същите тестове, но на този етап не трябва да обръщаме много внимание на това. Предварително пуснатите телефони в Geekbench често се представят по-слабо, преди да бъдат настроени за по-добра производителност.

Новият чип Tensor според Google ще промени играта, със специален акцент върху машинното обучение и AI, което ще се превърне в това, което компанията описва като “трансформирано преживяване за камерата, разпознаването на реч и други функции на Pixel 6”. Всичко това може би ще стане ясно още следващия месец, когато според слуховете ще бъде представена серията Pixel 6.

Известният типстър Джон Просър прогнозира, че телефоните ще дебютират на 19 октомври и ще бъдат достъпни за закупуване на 28 октомври. Това наистина е вероятна дата, тъй като “вторник 19” се появява на снимките на устройството, публикувани тази седмица от Google.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !