Astro Slide 5G Transformer може да е първият 5G модел с QWERTY клавиатура в света

Offnews Последна промяна на 18 януари 2021 в 07:10 6443 0

Astro Slide 5G

Базираната във великобритания компания Planet Computers определи юни 2021 година за старта на Astro Slide 5G Transformer. Наследникът на Cosmo Communicator и Gemini PDA, Astro Slide е първият плъзгащ се QWERTY смартфон на компанията, който поддържа 5G мрежи. Устройството работи с Android 11, но позволява на потребителите да сменят операционната система, като инсталират друга, успоредно на нея.

Planet Computers е специализирана в производството на смартфони тип мида с пълноценни клавиатури и ги нарича “PDA смартфони”, привличайки множество клиенти с удобството на истинската клавиатура с кликаща обратна връзка.

Всъщност смартфоните, които се опитаха да съживят физическата клавиатура, дойдоха и си отидоха през годините – BlackBerry направи опит със серия телефони с Android първо под собствената си марка, след което тя беше продадена на TCL, която също не успя да я развие. Това може би предполага, че потребителите не се интересуват толкова от QWERTY.

Този тип клавиатури са по-бързи и пъргави, но хората все по-често предпочитат да използват емоджи за да се изразяват, а те никога не биха могли да се поберат в QWERTY. Planet Computers обаче успя да финансира с 2.5 милиона долара проекта си за PDA Gemini.

Новата дата за старта на Astro Slide е по-късно от очакваното, но компанията направи някои промени в самия телефон. Отпред е същият 6.39 инчов AMOLED дисплей, но с нова 13 мегапикселова предна камера, докато задната си остава 48 мегапикселова. Оперативната памет се е увеличила от 6 на 8 GB, а вградената е 128 GB със слот за microSD карти и дори 3.5 мм жак за слушалки. Процесорът е MediaTek Dimensity 800, но компанията твърди, че действителната производителност не е намаляла, освен със загубата на поддръжката на WiFi 6E и Bluetooth Low Energy Audio. Устройството може да бъде поръчано предварително в Indeigogo за 644 долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !