AR очилата на Apple ще се забавят, твърди топ инсайдер

Offnews Последна промяна на 20 октомври 2021 в 07:42 186 0

render-of-apple-ar-vr-headset

AR очилата на Apple трябваше да бъдат пуснати през второто тримесечие на 2022 година, поне според слуховете до момента. Според известният анализанор Минг-Чи Куо обаче, производството на дисплея с разширена реалност ще започне през четвъртото тримесечие на 2022 година.

Това ще даде на компанията време да изглади всички недостатъци, що се отнася до дизайна на самото устройство. Куо отбелязва още, че Apple най-вероятно продължава да тества различни дизайнерски решения, за да гарантира на своите клиенти комфорт и функционалност.

“AR/MR HMD изисква много повече по отношение на индустриалния дизайн от смартфоните, защото комфортът при носенето им включва толкова много детайли в дизайна. Затова вярвам, че Apple продължава да тества най-добрите решения досега”, пише анализаторът в бележките си към инвеститорите.

В предишни доклади се казваше, че слушалките с разширена реалност ще стартират в търговската мрежа през второто тримесечие на 2022 година. Тъй като производството трябва да започне през четвъртото тримесечие, не е ясно кога потребителите могат да очакват пускането на устройството на пазара.

Към момента няма дори официален рендер на AR очилата. Четвъртото тримесечие приключва за Apple в края на октомври. Миналата година компанията отчете печалбите си на 29 октомври и планира да направи същото и през 2021. Възможно е следващата година по това време да стартира и производството на AR очилата.

Куо прогнозира още, че устройството ще се отклони от стандартите, определени от слушалки като тези на Sony и Facebook. Популярните Oculus Quest и PlayStation VR са фокусирани върху игрите и медиите, докато Apple ще се стреми да превърне своето устройство в многофункционално. За гиганта е важно да достави екосистема, която поддържа игри, забавления и други AR платформи. Тези допълнителни опции могат да включват приложения за социални медии, комуникация и производителност.

Съобщава се, че Apple в момента работи и върху множество HMD. Единият модел ще действа като козирка в стил VR с 8К дисплей и поддръжка на LiDAR, която ще предлага видео. Apple Glass пък ще изглеждат като нормални очила с вградени AR компоненти. Компанията смята да разработи и VR слушалки, които ще бъдат свързани към iPhone, твърдят още слуховете.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !