YouTube обмисля използването на NFT

Offnews Последна промяна на 26 януари 2022 в 13:51 590 0

YouTube е поредната платформа, която хвърля поглед към NFT. Това става ясно от писмо до създателите на съдържание относно приоритетите на YouTube през настоящата година на Главният изпълнителен директор, Сюзън Вожицки. В него се говори за това, че компанията проучва нови възможности, по които творците да спечелят от дигиталните колекционерски творби.

Вожицки споделя, че Web3, термин използван от криптоентусисастите за обозначаване на колекции от блокчейн базирани технологии, е източник на вдъхновение за компанията. Тя не посочва как конкретно ще стане интегрирането на NFT в платформата. Все пак става ясно, че това ще е нов източник на приходи за творците.

Ако YouTube позволи на създателите на съдържание да продават NFT директно на феновете си, това ще даде голям тласък за технологията. Тя придоби популярност през изминалата година, но не е широко възприета от големите социални платформи.

Има обаче изгледи това да се промени скоро. Така например Twitter вече експериментира с NFT под формата на NFT за профилни снимки. Висш представител на Instagram изрази интерес към технологията, а миналата седмица The Financial Times съобщи, че Facebook и Instagram работят върху магазин за NFT и други функционалности.

NFT не са единствените възможности за монетизация в YouTube, които идват през годината. Компанията е вдъхновена от подкастите и очаква те да са основна част от цялостната икономика. YouTube ще разшири опциите за търговия до повече потребители.

Вожицки засегна и темата с премахването на броя с нехаресвания на клиповете. Според нея това често е било използвано срещу по-малките канали.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !