Вече можете да забраните на търсачката на Google да показва вашия телефонен номер, имейл и адрес

Offnews Последна промяна на 30 април 2022 в 10:00 466 0

gettyimages-1239883531

Google значително разшири своята политика относно премахването на личната информация на потребителите от резултатите, показвани от търсачката на интернет гиганта. Докато досега можеха да бъдат правени заявки само за премахване и изтриване на личните данни, с помощта на които е възможно осъществяването на финансови машинации, като например да бъдат откраднати номерата на банковите сметки, изображенията за удостоверяване на личността, ръкописните подписи и други подобни, то сега Google дава възможност от резултатите на търсачката да бъдат премахвана съвсем конкретна лична контактна информация.

Потребителите вече могат да поискат Google да премахне от резултатите на търсачката показването на физическия адрес, номер на телефона адреса на електронната поща на потребителя, като допълнително може да бъде поискана информация, кои точно уеб ресурси искат и разпространяват тази информация.

И още, търсачката вече дава възможност за премахването от своите резултати на най-различна конфиденциална и чувствителна информация, която може да бъде използвана за неоторизиран достъп до каквито и да било потребителски уеб ресурси.

Всяка подобна заявка за премахване на информация от резултатите в търсачката на Google ще се разглежда от модератори, за да може да се разбере, дали по този начин няма да бъде нарушена достъпността до полезната информация. Интернет гигантът вече заяви, че няма да премахва контактната информация качена в правителствените сайтове или в официалните източници на информация. Корпорацията допълва, че заявките от подобен тип ще се обработват в рамките на няколко дни.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !