Във Windows 11 месинджърът Skype е оставен на по-заден план

Offnews Последна промяна на 25 юни 2021 в 16:07 4782 0

Microsoft didn’t kill Skype, but Windows 11 is shoving it out of sight

По време на голямата презентация на новата операционна система Windows 11 на Microsoft програмистите на софтуерния гигант съобщиха голям брой подробности за направените нововъведения, но никой нищо не каза за Skype - приложението за текстова, гласова и видео връзка, което само преди няколко години беше важна част от тази платформа. Оказа се че Microsoft не се е отказал от тази онлайн услуга, но в ОС Windows 11 тя е оставена на по-заден план и вече няма толкова голямо значение.

Преди пет години Skype бе най-популярното приложение за гласови и видео чат, което бе неразделна част от Windows 10. След една година COVID-19 пандемия, когато хората започнаха масово да използват най-различни услуги за гласова и видео връзка, Skype загуби популярността си. По време на презентацията на Windows 11 този месинджър нито веднъж не бе споменат. Той е заменен от онлайн услугата Microsoft Teams, която е дълбоко интегрирана в новата операционна система и дори е изнесена като иконка в таскбара.

Skype всъщност не се е изгубил, но за неговото използване потребителите трябва да посетят магазина Microsoft Store и да изтеглят и инсталират съответното приложение на своя персонален компютър.

Microsoft официално заяви, че Skype вече не е приложение, което се използва по подразбиране, но може да бъде безплатно изтеглено от Microsoft Store.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !