В даден момент и Uber ще приема плащания в криптовалута

Offnews Последна промяна на 14 февруари 2022 в 15:18 565 0

uber1

В даден момент потребителите на Uber ще могат да плащат за превоз и в криптовалута. За това научаваме от Главния изпълнителен директор на компанията, Dara Khosrowshahi, който говори пред Bloomberg.

Засега обаче Uber изчаква за промени, които ще доведат до намаляване на таксите за трансакции, по подобие на Tesla However. Освен това се отбелязва и очакването за постигането на по-ниско негативно въздействие върху околната среда.

Редица компании вече приемат разплащания в Bitcoin. Сред тях са Microsoft, AT&T и Wikipedia. Други са в изчаквателна позиция.

Освен високите сметки за трансакции се отчита и енергоемкия процес използван от технологията, което води до изгарянето на много изкопаеми горива и замърсяване на природата.

Преди време Tesla реши да приема плащания при покупка на електромобили, но преустанови тази практика. Предвижда се възобновяване на практиката когато се отстранят горепосочените проблеми.

Наскоро обаче тя започна да приема плащания в Dogecoin за някои продукти. Според Илон Мъск тази валута е по-подходяща за трансакции.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !