В Австралия вече можете да заредите автомобила си с биткойни

Offnews Последна промяна на 05 април 2022 в 17:42 520 0

crypto-1

Магазините и на бензиностанциите от веригата On The Run в Австралия започнаха да приемат биткойни в качеството на легитимно разплащане.

Веригата от денонощни магазини и бензиностанции On The Run обяви началото на своя нова програма за въвеждане на нова технология за приемане на разплащания с водещата криптовалута. В програмата са включени 170 търговски обекта на Южна Австралия и Виктория.

Клиентите на тази верига магазини ще могат да плащат бензина и другите горива за автомобилите, предлаганите закуски и разнообразните хранителни стоки с биткойни, като се предвижда използването и на други криптовалути.

Компанията майка Peregrine Corporation е една от най-големите частни компании в Южна Австралия и ще приема криптовалути в магазините на Subway, Oporto и Smokemart. Компанията планира през месец юли да оборудва цялата мрежа от бензиностанции с необходимата техника за използване на криптовалутите. След това организацията ще стане най-големият бизнес в страната, приемащ криптовалутни разплащания при продажбите на дребно.

В края на днешната търговска сесия биткойнът се търгува при цена 45 903 щ. долара, което е ръст от 0,82% за изтеклата една седмица. През изтеклите няколко дни волатилността на първата криптовалута не е особено висока и може би това е подтикнало Австралия да започне да приема биткойна за разплащане.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !