Тръмп съди Twitter

Offnews Последна промяна на 04 октомври 2021 в 13:08 448 0

U.S. President Trump attends Veterans Day observance at Arlington National Cemetery in Arlington, Virginia

Бившият американски президент Доналд Тръмп е подал съдебен иск във Флорида за възстановяване на профила му в Twitter. Според него платформата нарушава Първата поправка и новия закон за социалните медии в щата.

Тръмп иска предварителна забрана на действията на платформата срещу него. Той твърди, че Twitter е принудена от членове на Конгреса на САЩ да го цензурира. Затова се изисква и временно възстановяване докато води битка за постоянно такова.

Twitter упражнява ниво на власт и контрол върху политически публикации в страната, което е безпрецедентно в историята. То е и опасно за демократичния дебат, се твърди още в иска.

Бившият президент използваше акаунта си @RealDonaldTrump, за да обявява политики и решения за персонални промени. Освен това той критикува политически врагове и разпространяваше дезинформация за изборните резултати.

Twitter забрани за постоянно акаунта на Тръмп през януари, два дни след атаката срещу Капитолия. Други социални платформи като Facebook, Snapchat и YouTube също премахнаха акаунтите на Тръмп.

Тръмп имаше 88 милиона последователи в Twitter. Междувременно платформата го цензурира на няколко пъти и по време на президентството му. Междувременно новият закон във Флорида забранява на социалните мрежи съзнателно да свалят политици от платформата.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !