Tesla достави четири хранилища Megapack за добив на биткойни

Offnews Последна промяна на 30 май 2022 в 15:51 1429 0

Tesla-Megapack-Bitcoin-mining

Четири гигантски акумулаторни хранилища модел Megapack на Tesla бяха доставени и инсталирани в новата цифрова ферма за добив на биткойни в Тексас. Фермата е резултат от съвместната работа на компанията Blockstream на Джак Дорси и Адам Бек, както и на Tesla на Илън Мъск. По този начин компаниите създават зелен добив на криптовалути - процес на добив на биткойни чрез възобновяеми енергийни източници, по-специално - на слънчева енергия. По този начин няма замърсяване на околната среда и на приридата.

Tesla предоставя по-голямата част от устройствата на цифровата ферма, която ще захранва платформата за съвместен добив на криптовалута. Произведеният от Tesla 3,8 MW слънчев фотоволтаичен масив ще доставя основната част от енергията на съоръжението, като цялата система Megapack с мощност от 12 MWh ще натрупва необходимата електроенергия за работата на цифровата ферма.

Съоръжението за добив на криптовалута използва софтуер с отворен код и има пропускателна способност от 30 петахеша в секунда.  Компанията Blockstream е събрала около 40 милиона щ. долара за осъществяването на проекта. Издаден е и специален токен, който два възможност за инвестиране в тези операции за добив на биткойни.

Основната цел на този съвместен проект е да докаже, че е възможен екологичен добив на биткойни в големи мащаби, без да се нанася вреда на околната среда.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !