Цената на акциите на Tesla леко падна след като Мъск купи Twitter

Offnews Последна промяна на 26 април 2022 в 16:33 5774 0

Tesla Stock Price Slides After Musk Promises on Twitter

След като бордът на директорите на Twitter официално взе решение да продаде тази изключително популярна социална мрежа на Илън Мъск, акциите на неговата автомобилна компания Tesla започнаха да падат. Информацията е на уеб изданието Barron’s.

Да напомним, че генералният директор на SpaceX и Tesla купи Twitter за 44 милиарда щ. долара. Около половината от тази сума идва от личните авоари на Мъск, а останалите пари са банков кредит, обезпечен с акции на компанията Tesla. Милиардерът е използвал за обезпечение на кредита своя дял от акции на Tesla, които възлизат на около 25% от всички акции. Всичко би трябвало да е наред, но курсът на акциите на Tesla започна да пада.

Но още в рамките на днешната търговска сесия цената на акциите на Tesla почти се завърна на предишното си ниво. В края на сесията една TSLA акция се продаваше при цена 998,02 щ. долара, което е с 1,82% по-малко за изтеклите 24 часа.

Причината за намаляване цената на акциите на Tesla е, че инвеститорите се притесниха, че след тази сделка Мъск повече ще се занимава с Twitter и няма да обръща толкова внимание и няма да влага толкова енергия в Tesla.

Сега всички очакват официалното изказване на Илън Мъск, от което ще стане ясно какво ще се случи с Twitter, Tesla и SpaceX.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !