Световният търговси център заменя ключовете с iPhone и Apple Watch

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2022 в 06:26 1943 0

LI World Trade Center Apple Wallet keys_0

Apple обяви iOS 15 още през юли миналата година. Новата операционна система дойде с няколко забележителни функции, а една от най-интересните сред тях, остана почти незабелязана от потребителите.

Това беше добавянето на Apple Wsllet, поддържащ ключове за кола, възможности за съхранение на идентификационни номера и карти за ваксинация, както и офис ключове и други дигитални ключове. Последната опция беше отложена до 2022 година.

В прессъобщение вчера Silverstein Properties обяви, че успешно е внедрила баджове за служителите в Apple Wallet, позволявайки на упълномощени хора да имат достъп до офис сгради, наети етажи, фитнес център и помещения за отдих, използвайки своите iPhone и Apple Watch устройства.

Компанията планира да предложи новата услуга на своите 50 000 офис клиенти в Ню Йорк и да я разшири до Филадейфия и Лос Анджелис в следващите месеци. След като първоначално настроят всичко с помощта на приложението Silverstein Inspire, служителите и наемателите ще трябва да добавят своите баджове към Apple Wallet.

След добавяне на баджа, упълномощените хора ще имат достъп до сгради, офиси и удобства. Компанията посочва също така, че “за разлика от физическите карти, няма време за изчакване за получаване на идентификационни данни за изграждане и достъп за нови служители”.

“Горди сме, че улесняваме нашите служители и клиенти да влизат в нашите сгради, техните офиси и общите салони, кафенета, конферентни зали и йога студия, използвайки баджовете си на служители в Apple Wallet на iPhone и Apple Watch. Чрез нашето приложение Inspire вече можем да предоставим и управляваме достъп до произволен брой сгради и пространства по безопасен и сигурен начин”, посочи Тал Керет, президент на Silverstein Properties.

Не е ясно обаче какви други решения ще предостави компанията на тези служители и наематели, които не използват iPhone и Apple Watch. Най-вероятното предположение е, че за момента от тях ще се изисква използването на обикновени карти с ключ, докато Google не реши да внедри подобна функционалност в Android или Google Pay.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !