Стартиращата компания на Джак Дорси създава платформа с отворен код за добив на биткойни

Offnews Последна промяна на 17 януари 2022 в 18:02 458 0

jack-dorsey-bitcoin

Американският стартъп Block, основан от съоснователя на Twitter Джак Дорси, обяви разработването на собствена система за добив на биткойни. Според Томас Темпълтън, ръководител на разработката на подобни устройства, платформата ще опрости добива на криптовалута и ще допринесе за нейната децентрализация. Това е хардуерно устройство – специализиран чип, който ще оптимизира консумацията на енергия и изчислителната мощност на компютъра по време на процеса на добив.

Биткойн се базира на модела за доказване на работа (PoW), при който криптоминьорите трябва да се състезават за решаване на все по-сложни алгоритмични задачи, за да потвърдят транзакциите. Този процес изисква мощни изчислителните устройства и криптоминьорите по целия свят изграждат пълноценни цифрови ферми, което оказва значително влияние върху пазара на PC компонентите. На фона на тези събития ефективният добив на биткойни постепенно стана невъзможен без сериозно инвестиране. Стартиращата компания Block възнамерява да промени всичко това.

Стартъпът възнамерява да реши няколко ключови проблема, свързани с хардуера и оборудването. Това са разсейването на топлината, праха, редовните сривове и шума на днешните ASIC устройства. Специалистите на Block са уверени, че един чип, специално създаден за алгоритмите за добив криптовалута, ще може да реши тези проблеми. Освен това новата платформа ще бъде по-достъпна, което означава, че повече потребители ще могат да се присъединят към блокчейн икономиката.

"Хората трудно намират хардуер за добив на криптовалута. След като успеят да намерят необходимите компоненти, те бързо стават твърде скъпи и доставката може сериозно да се забави и оскъпи. Обмисляме как можем да улесним закупуването на цифрова ферма за всеки и навсякъде. Искаме да изградим нещо, което просто работи" - се казва в официалния Twitter акаунт на стартъпа Block.

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !