Стартъпът на Джак Дорси представи хардуерен портфейл за криптовалута

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 09:04 421 0

This is a prototype of Jack Dorsey’s ‘rockey’ hardware crypto wallet

Калифорнийската компания Block представи прототипа на своето първо устройство - хардуерен портфейл за съхраняване на цифрови активи. Устройството изглежда като плосък камък с вграден скенер за пръстови отпечатъци и USB Type-C порт. Според ръководителя на направление "Хардуер" на компанията Block, новият криптопортфейл дава възможност на инвеститорите безопасно да притежават, съхраняват и управляват своите биткойни.

Джак Дорси подчертава, че хардуерният портфейл е разработен по такъв начин, че да бъде съвсем лесен за използване и да е подходящ за всеки. Това всъщност е платформа, която включва хардуерното устройство плюс мобилно приложение. За управление на криптовалутните активи Block предлага използването на защитена онлайн услуга с поддръжката на двуфакторна автентикация и криптографска защита. Самото приложение дава възможност на потребителя да търси, купува и продава своите цифрови активи.

Стартиращата компания предлага на потребителите след приключване на сделките и търговската сесия да качат всичко в хардуерното устройство.

Интересно е, че Block изпозлва тройна защита с три ключа. Първият ключ включва софтуерни механизми, интегрирани в мобилното приложение, което от своя страна е защитено от хакерите с помощта на биометрия, цифрова парола и кодови думи. Вторият ключ е самият хардуерен портфейл, който има скенер за пръстови отпечатъци и още един PIN код. Третият ключ е ключът за достъп до сървъра, който физически се съхранява от Block. Компанията специално подчертава, че разполага с тези ключове, но няма достъп до информацията за цифровите активи на своите клиенти.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !